Indisk gryta och naanbröd

den 1 april 2008, kl 17:47

Kvällens middag blev en indisk linsgryta. Receptet är från veckans reklamblad från Vi-butikerna, snudd på det enda som dimper ner i våran brevlåda. Den här gången var det inte bara skräppost ändå. Grytan blev god med lite modifikationer av receptet. Framförallt åkte ärtorna bort, de göre sig inte besvär i min mat. Jag tror faktiskt att jag äter allt, utom ärtor.
Till grytan åt vi hembakat naanbröd.

Indisk gryta, 4 stora portioner
1 msk olja
1 finhackad gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
3 msk tomatpuré
3 dl röda linser (torkade)
1,5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
250 g blomkål i små buketter
1 burk krossade eller hela tomater
1 påse färsk bladspenat (eller lite fryst)
salt och peppar

Fräs lök och kryddor i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, linser och buljong. Koka tills linserna är mjuka och faller sönder, ungefär 20 min. Häll i kokosmjölk, blomkål och tomater. Låt småputtra tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.

small_img_5753.jpg

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Indisk gryta och naanbröd”

 1. frida kl 19:11, den 1 april 2008

  Mmm, det där måste jag definitivt testa. Gott, enkelt och nyttigt, kan det bli bättre?

 2. Lumumma kl 18:13, den 3 april 2008

  Jag har varit på indisk restaurang ett par ggr, och det har varit sagolika upplevelser! Naanbröd är gott – men jag har för mig att jag också åt ett väldigt tunt och krispigt ”bröd”. Som en platt, tunn ”skorpa”. Känns det igen?

 3. tina kl 18:40, den 3 april 2008

  ja! jag vet vad du menar, men vad heter det då? har googlat lite febrilt utan att finna något svar. någon annan som vet?

 4. Charles kl 10:26, den 1 april 2009

  Pappadums.

 5. tina kl 21:32, den 1 april 2009

  Charles: Nä, är det sant? Eller är det ett aprilskämt? ;)

 6. Victoria kl 17:50, den 11 november 2010

  Det känns bara så synd att vart jag än letar efter goda grytrecept(i synnerhet med fisk, mer exotiska)
  – så skall det alltid vara med min ”vän” kokosmjölken… > 3<

  Vet du någonting som man kan ha i istället för kokosmjölken, kanske?

 7. tina kl 19:08, den 11 november 2010

  Victoria: Matlagningsgrädde kanske? Samma sak blir det givetvis inte, men frågan är om något annat är mer likt koksmjölk. Tveksamt.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen