En tunnbrödrulle med gravad lax, tack!

den 1 juli 2008, kl 23:10

Trots att jag jobbar i en (möbelvaruhus-)restaurang, är det sällan jag tar med mig någon matlagningsinspiration hem, för att inte säga aldrig. Det här är dock ett undantag. I våras smakade jag tunnbrödrullen med gravad lax och sås gjord på kesella blandat med hovmästarsås och tänkte att den här kan bli riktigt god hemma. Det blev den, en riktigt bra sommarlunch/utflyktssmörgås! Att salladen och dillen är årets första direkt från farmor och farfars trädgårdsland bidrar till att min tunnbrödrulle vinner med hästlängder över originalet.

Tunnbrödrulle med gravad lax och god sås
färskt tunnbröd
lite smör
rejält med; sallad, tunt skivad gurka, tomat och dill
gravad lax
kesella (lättare varianten)
hovmästarsås
citron

Bred ett tunt lager med smör på tunnbrödet och lägg på ingredienserna. Blanda såsen av lika delar kesella och hovmästarsås. Rulla ihop och servera med en citronklyfta.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen