Men vi ses snart igen!

den 14 juli 2008, kl 08:00

Nu far vi på semester en liten sväng. Men misströsta inte, vi ses snart igen. Förhoppningsvis med många bra utflyktstips och smultronställen i bagaget. Blir ni hungriga så kika in bland recepten i registret så länge. Kanske att ni hittar något gott där i skafferiet.

Med oss i matsäckskorgen har vi bland annat Godmorgonsnurror med katrinplommon. Receptet hittade jag hos en av mina matbloggsidoler; Kardemumma. Eftersom det var lite skafferitömning så fick jag nöja mig med en simplare variant av bullarna, se nedan. Viktorias variant hittar ni här. Bullarna är riktigt goda, jag vet, för jag har tjuvsmakat.



Godmorgonsnurror med katrinplommon

25 g jäst för söta degar
50 g smör
3 dl mjölk
½ dl honung
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning;
25 g rumsvarmt smör
2 små (barnmats)burkar katrinplommonpuré
1 msk malen kanel
2 tsk stötta kardemummakärnor

Pynt;
1 uppvispat ägg
råsocker
pumpafrön

Smula jäst i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och rör ut jästen vid fingervarmt. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg och låt den jäsa i en halvtimme under bakduk. Kavla ut degen, tillsätt fyllnigen och rulla ihop. Skär i bitar (tror att det blev 18) och låt bullarna jäsa på bakplåtspapper under bakduk. Pensla med ägg och pynta, grädda därefter bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 8-9 minuter.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen