Ett av mina favoritbröd

den 13 juli 2008, kl 20:48

Det här är Arlas bästa brödrecept och ett av mina favoritbröd. Idag har vi bakat Hurtbullen för att den ska få följa med på semesterresan. Frågan är hur långt vi kommer innan brödet är slut, vi har redan smygsmakat.

Hurtbulle
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och lingonsylt. Smörj en brödform med lite olja, häll i smeten och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Skriv ut inlägg

Gul, gulare, gulast!

den , kl 20:26


Igår bjöd Johanna på god mat, som vanligt. Till efterrätt åt vi fina bär från lotten. Vi fick smaka både gula hallon och gula smultron. Eller hur var det nu igen, var smultronen vita? Efter maten for vi till skogen för att kolla läget hos kantarellerna. Lite regn (efter semestern, tack) så växer dem som på träd igen.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen