En tunnbrödrulle med gravad lax, tack!

den 1 juli 2008, kl 23:10

Trots att jag jobbar i en (möbelvaruhus-)restaurang, är det sällan jag tar med mig någon matlagningsinspiration hem, för att inte säga aldrig. Det här är dock ett undantag. I våras smakade jag tunnbrödrullen med gravad lax och sås gjord på kesella blandat med hovmästarsås och tänkte att den här kan bli riktigt god hemma. Det blev den, en riktigt bra sommarlunch/utflyktssmörgås! Att salladen och dillen är årets första direkt från farmor och farfars trädgårdsland bidrar till att min tunnbrödrulle vinner med hästlängder över originalet.

Tunnbrödrulle med gravad lax och god sås
färskt tunnbröd
lite smör
rejält med; sallad, tunt skivad gurka, tomat och dill
gravad lax
kesella (lättare varianten)
hovmästarsås
citron

Bred ett tunt lager med smör på tunnbrödet och lägg på ingredienserna. Blanda såsen av lika delar kesella och hovmästarsås. Rulla ihop och servera med en citronklyfta.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “En tunnbrödrulle med gravad lax, tack!”

  1. Molly kl 08:14, den 2 juli 2008

    jag åt den rullen på IKEA för ett tag sedan och jag måste säga att jag blev förvånad. den smakade jättegott :P visste inte att den var gjord på kesella. ha en underbar dag:)

  2. Lotta kl 16:14, den 2 juli 2008

    Detta ser superdupergott ut! Jag ska ta och göra denna ASAP. Gravad lax är faktiskt underskattat, speciellt på sommaren.

    :0)

  3. Lumumma kl 15:05, den 4 juli 2008

    Och jag blir lika till mig som alltid när jag är här. 8)

  4. KarinW kl 20:36, den 6 juli 2008

    Jag som älskar gravlax borde testa din rulle!

  5. Gott och blandat kl 16:21, den 7 juli 2008

    Jag är inte så jätteförtjust i gravad lax men det där såg riktigt gott ut! Jag måste pröva detta, helt klart! ;-)

  6. KD kl 19:38, den 12 mars 2009

    Idag hade vi med oss dina tunnbrödsrullar ut på pick-nick. Jättegoda och lyxiga. Har knyckt receptet till min receptbok. Hoppas det är ok? :-)

  7. tina kl 19:54, den 12 mars 2009

    Självklart! Kul att ni gillade dom! :D

  8. En rulle sommarlunch | pickipicki kl 08:53, den 11 juli 2011

    [...] precis tre år senare kan jag konstatera att gravad lax inte gör sig särskilt bra på bild. Eftersom jag har fått tillfälle på att öva en del matfoto sedan senast, så har jag lärt mig [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen