Hejdå julen!

den 5 januari 2009, kl 16:54

img_1270

För att säga hejdå till julen målade jag naglarna röda och bakade bröd på sista torkade fikonen. Det blev gott. Hejhej julen, vi ses om ett år igen!

Ett stycke fikonbröd
2 dl fiberhavregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hackade hasselnötter
125 hackade torkade fikon
4 dl yoghurt
½ dl honung

Blanda alla ingredienser. Häll i en smord avlång brödform. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Hejdå julen!”

  1. Nathalie kl 18:22, den 5 januari 2009

    exakt samma bröd gjorde jag igår, fast det mina blev små bullar :) och så hade jag lingonsylt, att rekomendera!

  2. lina kl 19:01, den 5 januari 2009

    Jag älskar fikonbröd, och äter det gärna året runt:)

  3. Linda kl 19:36, den 5 januari 2009

    Hej!

    Vad glad jag är som hittade hit. Vad mycket inspiration.

    Mvh, Linda i Uppsala

  4. Ayla kl 20:52, den 5 januari 2009

    Vilket bra sätt att säga hejdå till julen på! Själv städade jag ut en massa julsaker och sitter nu nöjd och belåten i soffan! titta in hos mig för där ligger en utmärkelse till dig!

  5. tina kl 08:48, den 6 januari 2009

    Nathalie: Så sant, lingonsylt i bröd är gott. Önskar att jag hade lite lingon hemma, men mina är slut!

    Lina: Hm, ja det kanske man kan göra iosfs. Vilken tur för mig! :)

    Linda: Välkommen hit och välkommen tillbaka!

    Ayla: Det ska jag göra.

  6. Sonya kl 12:28, den 7 januari 2009

    Varför säger ni redan hejdå till julen? Den håller ju på till den 13:e, den kända tjugondagknut!

  7. Pytte kl 16:46, den 7 januari 2009

    Åhåhå, nu fick jag ännu ett bevis på vilken novisbloggare jag är… Varför har jag inte hittat hit? Och varför målar jag aldrig naglarna röda? Love it, bravo!

  8. tina kl 22:04, den 7 januari 2009

    Sonya: Tjugondagknut! Det är sant, men granen står kvar och är tjusig tills dess, jag lovar!

    Pytte: Välkommen hit vetja! :)

  9. Lumumma kl 09:47, den 8 januari 2009

    Va gott. Särskilt nötter i mjukt bröd gillar jag. Jag ska säga hej då till julen idag, jag med. Skönt. Kram, Josse.

  10. nässelblom & choklad kl 15:26, den 9 januari 2009

    Den här typen av bröd är supergoda! Hur stor form använder du 11/2 eller 2 liter? Har lite bloggpaus just nu – det var inte riktigt meningen att det skulle bli så länge, men jag måste komma i kapp med lite annat. Städa undan julen till exempel och kanske jobba lite också… God fortsättning på det nya året!

  11. tina kl 21:59, den 9 januari 2009

    1½ liter! Såg att du uppdaterat ikväll. Välkommen tillbaka efter julpaus! :)

  12. Isflingan kl 09:59, den 17 januari 2014

    Torsdagsmiddagen bestod av broccolisoppa och nybakat fikonbröd. *mums* bästa sättet att bli av med julens överblivna torkade fikon är att baka bröd på dem :)

  13. tina kl 11:07, den 19 januari 2014

    Isflingan: Smart, det ska jag också jag göra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen