Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar

den 23 januari 2009, kl 08:25

Jag fick ett mail med två recept, från Karin. Det ena var kardemummaskorporna som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi igår kväll, pasta med ädelost och kräftstjärtar. Mäktigt och gott. Fort gick det också, när pastan är klar, är maten klar. Ett fredags-middags-tips kanske? Tänk om det alltid vore så roligt att det bara ramlade in bra recept. Mer av den saken vetja! Mailadressen finns här till höger.

Karins pasta med ädelost och kräftstjärtar
Koka två portioner spagetti. Hacka under tiden en gul lök fint och skiva en vitlöksklyfta. Fräs löken i olja. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde, smula ner ädelost (ungefär 125 gram) och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och vänd ner i såsen, tillsammans med en burk kräftstjärtar. Toppa med malen svartpeppar och servera direkt.

Det är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut här på pickipicki. Snudd på kräftskiva, kan man nästan säga.

picki_img_1499
Ett stort lass
picki_img_1504
Ett litet lass

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen