Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar

den 23 januari 2009, kl 08:25

Jag fick ett mail med två recept, från Karin. Det ena var kardemummaskorporna som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi igår kväll, pasta med ädelost och kräftstjärtar. Mäktigt och gott. Fort gick det också, när pastan är klar, är maten klar. Ett fredags-middags-tips kanske? Tänk om det alltid vore så roligt att det bara ramlade in bra recept. Mer av den saken vetja! Mailadressen finns här till höger.

Karins pasta med ädelost och kräftstjärtar
Koka två portioner spagetti. Hacka under tiden en gul lök fint och skiva en vitlöksklyfta. Fräs löken i olja. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde, smula ner ädelost (ungefär 125 gram) och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och vänd ner i såsen, tillsammans med en burk kräftstjärtar. Toppa med malen svartpeppar och servera direkt.

Det är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut här på pickipicki. Snudd på kräftskiva, kan man nästan säga.

picki_img_1499
Ett stort lass
picki_img_1504
Ett litet lass

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar”

  1. Sanna kl 13:33, den 23 januari 2009

    Mmmmm! Ädelost och pasta. Klockrent. Vilken fin tallrik du har där förresten. Jag är tokigt i liknande mönsterdesign!

  2. tina kl 21:28, den 23 januari 2009

    Vi fyndade Upsala Ekeby tallrikar på bakluckeloppis i somras för en femma styck. Det är tallrikar man blir glad av att äta på! :)

  3. Malin kl 22:06, den 23 januari 2009

    Mums vad jag blir sugen nu!

  4. Karin kl 23:57, den 23 januari 2009

    Åh vad bra att ni gillade det :)
    Jag måste komma och inspektera allt nymålat, har minsann skvallrat med Kerstin och Gösta!
    Sen måste ni besöka mig nån dag, ge förvarning dock så jag kan bjuda på fiiika!

  5. sanna w kl 18:16, den 24 januari 2009

    ljuvligt ljuvligt! jag skulle inte tacka nej till detta ikväll!
    en annan fråga – vartifrån har du fått tag i din galet snygga le creuset gjutjärnspanna i den ljuvliga färgen grön?? Jag har gjort ett försök att hitta den, men misslyckats totalt…

  6. Victoria kl 19:34, den 24 januari 2009

    Mmm, låter himmelskt, ädelost är ju så gott i sås!
    Ha en mysig helg!
    Victoria

  7. tina kl 19:40, den 24 januari 2009

    SannaW: Gjutjärnspannan är från IKEA. Jag tror att den gröna färgen har utgått och att dom säljer blåa nu, men jag är inte hundra.

  8. Filibabba kl 20:58, den 24 januari 2009

    ser jättegott ut! =)

  9. Ann kl 22:12, den 24 januari 2009

    Hej hej!
    Ååå vilken hilma fin blogg du har!! Vi fick tipset ifrån faster Annika ;)
    Kan jag få länka till din blogg från min?
    Ha det gott och hälsa!
    Kramar Anna =)
    Linköping (Östrastrandvägen)

  10. tina kl 10:11, den 25 januari 2009

    Haha, faster Annika minsann! Välkommen hit Anna. Någon (gissa vem?) har berättat om din inredningssida för mig. Tur för mig att du tittade in här, så att jag hittar dit nu. Ikväll ska jag surfa lite inredningsinspiration, det kan behövas. Och deklart att du får länka hit!

  11. Anna kl 11:41, den 25 januari 2009

    Vad roligt att hitta dig såhär!! Va jätte länge sen jag såg er!! Du får hälsa anna så mkt. också!

  12. Jennie kl 07:48, den 26 januari 2009

    Oh jisses vilken smarrig pastarätt! Mums! :-)

  13. Smått & gott | Ett lingon kl 16:36, den 14 februari 2009

    [...] äter krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar på fina [...]

  14. Lägg det här på minnet så är ni snälla at pickipicki kl 15:23, den 8 november 2009

    [...] med curryrisotto och mango chutney Tor Indisk linsgrya med världens snabbaste (fusk)naanbröd Fre Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Lör Lax i ugn, pressad potatis och kockens [...]

  15. Nästa veckas mat at pickipicki kl 19:57, den 3 oktober 2010

    [...] Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Tis Tunnbrödrulle! Ons Spagetti och köttfärssås Tor Potatis- och purjolökssoppa Fre Kyckling [...]

  16. linda s kl 11:52, den 22 oktober 2011

    Provade till lunch idag,väldans enkelt och gott!

  17. linda s kl 11:53, den 22 oktober 2011

    Ikväll blir det att prova din kyckling med marinerade vitlöksklyftor!

  18. tina kl 09:29, den 23 oktober 2011

    Linda S: Vad roligt! Hoppas att du gillade kycklingen med! :-)

  19. Isflingan kl 08:09, den 20 oktober 2013

    Snabblagat o riktigt gott! Perfekt när man kommer hem från jobbet :) o jag lovar försöka maila lite goda recept då o då :)

  20. tina kl 11:22, den 20 oktober 2013

    Isflingan: Ja gör det vetja! :-D

  21. Veckomatsedel v. 2 2015 | swedishpescetarian kl 21:49, den 7 januari 2015

    [...] dill från Tasteline Torsdag: Favabönor med fänkål, paprika och fetaost från Tasteline Fredag: Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar från pickipicki Lördag: Jordärtskockssoppa med chiliräkor Söndag: Falafel på gula ärtor från [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen