Bärtips mottages tacksamt

den 16 augusti 2009, kl 16:18

picki_img_6379

Systern, jag och ytterligare några bärplockare har farit till Finland för att samla på oss bär så att det räcker över vintern. När vi körde av båten imorse välkomnades vi av en öppen himmel och hällregn, inte det bästa av bärplockarväder precis. Mellan skurarna har vi hittills plockat 40 liter svarta vinbär, men än är vi inte klara. Jag tror mig veta att det finns närmare 100 vinbärsbuskar kvar och en hel del krusbär och några kvarglömda hallon. Det är dock möjligt att vi nöjer oss innan allt är renplockat. Någon som har tips på vad vi ska göra av alla bär?

Några bärtips ur arkivet
Vinbärssaft
Svartvinbärsgelé 
Romtopf 
Krusbärskaka

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Bärtips mottages tacksamt”

 1. mollya kl 20:19, den 17 augusti 2009

  O jistanes va mycket bär!!! Skicka hit lite är ju ett alternativ ;) Jag är inne på att torka lite blåbär, för att sen kunna ha dem i müsli och annat till vintern. Det kanske kan funka med andra bär också?!

 2. hilli kl 22:17, den 17 augusti 2009

  bär är bäst!gjorde just en smarrig kaka med massa blandade bär!(blåbär,svartvinbär,hallon o krusbär)gör en kaka på mjöl socker och smör 6 bakpulver,ha på bären(låt dom koka ihop till en sylt)ha på strössel av havregryn,socker,vaniljsocker och smält smör,grädda!

 3. Viktoria kl 22:33, den 17 augusti 2009

  Fyrtio liter svarta vinbär?! Jag blir skrumpen av avund.

  Vår enkla gino blev supersmarrig med svarta vinbär: http://kardemums.blogspot.com/2009/01/gino-med-svarta-vinbr.html

 4. KarinW kl 20:02, den 18 augusti 2009

  Oj vad mycket bär! Jag åt nyss svarta vinbär från mina buskar och de måste plockas nu snart.Vad trött jag var som liten när mammatjatade att jag skulle äta lite sv.vinbär varje dag och vad säger man själv nu till ungarna tror du?:) Jag gillar svartvinbärssylt men det kokar du säkert redan.
  Ha det fint/kram Karin

 5. Fröken Dill kl 10:08, den 19 augusti 2009

  Jag blev bjuden på en fantastisk parfait på röda vinbär för några dagar sedan, säkert kan man göra med svarta också. Och svart-vinbärssorbet är ju hur gott som helst!
  Ett knep för att få suverän svampsoppa är att blanda i några matsedar svartvinbärsgelé.
  Vilken otroligt härlig bild från båten förresten!
  Hälsningar från fröken Dill

 6. Josefina kl 11:43, den 19 augusti 2009

  Några bärtips har jag inte – men jag tycker att hopp-kortet är skönt! :)

 7. tina kl 22:43, den 19 augusti 2009

  Mollya: Förra året tänkte jag faktiskt torka vinbär, för att ha i just müsli. Det blev rätt misslyckat kan man säga, men inte beroende på idén, utan på att jag glömde bären på tork i (avstängd) ugn och åkte hem till Sverige. Nu när jag tänker efter så har jag faktiskt försökt mig på att torka blåbär också, men dom blev mest sylt där i ugnen. Vad gör jag för fel?

  Hilli: Din bärkaka låter god, tack för tipset!

  Viktoria: JUST JA! Bra att du påminner mig, den idén har jag sett hos dig och tänkt härma. Tack!

  Karin: Bär är det bästa som finns! :-D Mamman har lovat koka svartvinbärssylt av bären i hinken som vi inte hann ta reda på och som följde med hem igen.

  Fröken Dill: Vilka smarta tips, tusen tack!

  Josefina: JA! Det var bra härligt att hoppa i stormen dessutom! :-D

 8. Red Scream kl 16:44, den 21 augusti 2009

  Krusbär i choklad och krusbärschutney med lök och basilika kan varmt rekommenderas!

 9. tina kl 12:51, den 26 augusti 2009

  Red Scream: Åh vad gott det låter, bägge två. Tack för annorlunda tips!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen