Finlandsemester: krusbär

den 5 augusti 2008, kl 21:20

Krusbär är så gott, när jag väl har börjat äta så har jag svårt att hejda mig. Allra godast tycker jag att de är direkt från krusbärsbusken. Men, Josef talade varmt om en krusbärskaka hans mamma brukar göra på somrarna. Utan recept gjorde jag ett eget försök och kakan blev faktiskt över förväntan god, söt och syrlig på samma gång. Krusbär är bra helt enkelt!

Krusbärskaka
100 g smör
1 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
krusbär

Blanda rumsvarmt smör och socker ordentligt. Rör i övriga ingredienser. Häll i en rund kakform med avtagbara kanter. Halvera krusbär och täck kakan med krusbär, snittytan nedåt. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Finlandsemester: krusbär”

  1. Lumumma kl 07:28, den 6 augusti 2008

    Krusbär är så gott. Vilka vackra koppar.

  2. Annica kl 20:24, den 6 augusti 2008

    Åh, jag älskar också krusbär. I år gjorde jag sylt på de flesta, men nu blev jag jättesugen på att prova din fina kaka!

  3. Kusin Vitamin bjuder på krusbärssylt at pickipicki kl 09:30, den 28 augusti 2009

    [...] På den-stora-bärplockarresan tog jag kommandot i köket en kväll, och fick systern att baka krusbärskaka och kusinen att koka sylt. Ett rätt bra drag om jag får säga det själv, för nu njuter jag av [...]

  4. Sara kl 17:35, den 1 augusti 2013

    Luktar helt galet gott i köket nu!

  5. tina kl 16:51, den 11 augusti 2013

    Sara: Hurra! Jag ska nog också baka krusbärskaka!

  6. 10 goda saker att göra med krusbär | Matgeek kl 08:21, den 29 juli 2014

    [...] Krusbärskaka Snabbt gjord och så himla [...]

  7. Fredrika kl 09:59, den 1 augusti 2014

    Ska det verkligen inte vara ngn mjölk eller annan vätska i krusbärskakan?

  8. tina kl 10:11, den 1 augusti 2014

    Fredrika: Nix.

  9. Habygirl kl 11:37, den 29 augusti 2015

    Tack för receptet! Jag fick lägga till lite mer vätska för att degen kände lite väl tort – använde lite gräddfil, vatten och lite ägg. Jag gjorde en glutenfritt och en vanligt…nu är det bara att vänta och se hur det blir!

  10. Alexandra kl 20:29, den 6 september 2015

    Kan rapportera att det fungerar alldeles förträffligt med björnbär också :-)

  11. Infrarotsauna kl 05:30, den 5 september 2018

    It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this fantastic post to increase my
    experience.

  12. Summer Hoogland kl 12:56, den 3 juni 2019

    Valuable info. Lucky me I found your site by chance, and I’m shocked why this accident
    didn’t came about earlier! I bookmarked it.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen