Världens snabbaste musselpasta?

den 21 januari 2010, kl 09:49

Foto: Tina

Carl röstade fram musselpastan som den godaste rätten från förra veckans middagsmeny. Ja kanske, så dum var den inte. Dessutom gillar jag skarpt när maten blir klar medan pastan kokar, i alla fall en sen måndags kväll. Men, mina musselfavoriter klår den minsann inte, fast det är det å andra sidan inte mycket som gör.

Mina musselfavoriter
Musselrisotto
Fisk- och skaldjurssoppa

Pasta marinara
1 påse frysta calamares (200 g)
1 påse frysta musslor (200 g)
2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
1 röd chili
olja
1 burk krossade tomater
0,5 kruka persilja
torkad basilika
salt, svartpeppar

Stek finhackad vitlök, salladslök och chili i olja ett par minuter på medelvärme. Tillsätt calamares och musslor och stek ytterligare ett par minuter. Häll över krossade tomater, torkad basilika och en halv kruka hackad persilja. Låt puttra på svag värme en liten stund. Servera med pasta.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Världens snabbaste musselpasta?”

 1. Sofia kl 13:06, den 21 januari 2010

  Låter verkligen snabbt, lätt och gott!

 2. Fröken Dill kl 14:14, den 21 januari 2010

  Musselpasta är GALET gott. Alexandra Zazzi lagade en sådan på radio förra sommaren och det lät så gott att jag nästan tog bilen flera mil från sommarhuset till till affären BARA för att köpa musslor. Sedan dess ser jag till att alltid ha en burk musslor i skåpet om andan skulle falla på.
  Hälsar fröken Dill

 3. tina kl 14:46, den 21 januari 2010

  Sofia: Mitt i prick! :-)

  Fröken Dill: Haha, vilken grej! Nu måste jag nästan googla Alexandras recept, blir nyfiken på vad som kan sätta igång sådana begär!

 4. Sara kl 16:06, den 26 januari 2010

  Mmmm. Det ska jag göra ikväll.
  Fast jag brukar låta krönsaker o kryddor koka ca 1 h på låg värme
  tillsammans med vitt vin.
  Sen häller jag i resten.
  Förresten, Faaaantastisk sida du har.
  Jag vill göra allt du rekomenderar.
  Blir glad när jag hittar sidor som din.
  Tack

 5. tina kl 20:50, den 26 januari 2010

  Sara: Tack för fint beröm och välkommen hit vetja! Din variant på musselpasta låter onegligen några snäpp lyxigare än den här. Jag ska lägga ditt tips på minnet, tack!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen