Mina matbloggsfavoriter

den 23 augusti 2010, kl 08:40

Matbloggar är som vinbären på sommarkollot, de är så många att de omöjligt går att överblicka. I perioder frossar jag i matbloggar. Ofta börjar jag på en matblogg, klickar mig vidare från den sidans länkar till en ny matblogg, och så vidare så länge som tiden räcker till. Sen kan det gå veckor när jag knappt läser matbloggar alls. Matbloggarna nedan återvänder jag alltid till, igen och igen och igen. Men visst finns det fantastiskt många fler fina matbloggar än så. Vilka är dina matbloggsfavoriter, och varför? Dela med dig av länkar vetja. Helst av allt så önskar jag att det här ska bli inlägget där jag kan klicka mig vidare i all oändlighet. Tusen tack på förhand!

Matrepubliken (tidigare Bagels och blåbär) – Jag känner mig alltid hjärtligt välkommen när jag tittar in hos Charlotta. Hennes matblogg är hemtrevlig, inbjudande och snygg (finfina foton!). I smyg avundas jag hennes samling med Iittalaporslin och glas, där ligger jag i lä.

Skånska skafferiet
– Anna är en av mina största matbloggsidoler. Jag har slutat bokmärka hennes recept, för jag vill laga allt hon lagar.

Ett lingon – Sanna är kung på att fota mat, så enkelt är det.

Tre tjejer i köket – En välskriven matblogg och en av de bloggar jag följt allra längst. Mat i min smak, här hittar jag alltid middagstips.

Flickan och kakorna – En bakblogg att inspireras och frestas av. Jag föll pladask för de prickiga cupcakesen, och sedan dess är jag fast.

Pyttes matblogg nr 59.267.054 - Roligaste matbloggen som alltid gör mig glad (och hungrig).

Kardemumma – den matblogg jag följt allra längst och som jag alltid kommer att hålla kär. Jag är ofta inne och bläddrar i och inspireras av Viktorias receptarkiv.

Livet på en gård – Sidan uppdateras inte längre, men här finns så många guldkorn bland tidigare inlägg att jag fortfarande upptäcker nya recept. En riktig husmorsblogg med tips, sylt, saft, inläggningar och hembakt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen