Signerat Carl

den 9 januari 2011, kl 09:27

Tror ni att Tina överdriver mitt brödbakande? Icke! Statusen just nu är ett nytt bröd varje ny dag. Hur många hemmafrupoäng får jag för det? Jag testar mig igenom Pain de Martins recept, varvar med recept från Helena och emellanåt experimenteras det litegrann (men det ska bli mer av den varan!). Just dom här frukostfrallorna är ett av Martins recept, som så många av er tipsat om. Jag ger erat tips väl godkänt, det här är ett säkert kort för en bra söndagsfrukost.

Martins frukostfrallor, 6 st
50 g vetesurdeg
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special
7 g salt
sesamfrön till pynt

Rör ihop alla ingredienser utom saltet. Låt degen vila i 30 minuter, rör sedan ned saltet. Täck degen med plast och låt den jäsa i 1-1½ timme. Stjälp upp degen och dela den i sex stycken bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper och ställ i kylskåpet över natten. På morgen penslar du frallorna med vatten och strör på fröna. Sätt in frallorna i 275 grader på baksten eller en plåt, sänk genast till 250 grader och grädda med isbitar i en form längst ner i ugnen i 15 till 20 minuter. Recept från Martins fina bok Surdegsbröd.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen