Jag är ett geni!

den 24 januari 2011, kl 08:31

Ibland är jag så slug att jag slår mig själv med häpnad. I höstas ruinerade jag mig på surdegsbröd från finbageriet, medan så gott som samtliga brödprojekt i eget regi gick i stöpet. Men jag vet ju att Carl, till skillnad från mig, är en fena på att följa recept. Ett gäng presenter senare (surdegar, brödkorgar och tjusiga brödböcker) så föll han slutligen pladask ner i brödbakargropen. Man kan säga att det var välinvesterade presenter, nuförtiden finns ingen som helst anledning att besöka finbageriet för brödinköp. Jag sparar med andra ord pengar varje dag jag passerar (eller tjänar, som kvällstidningarna skulle ha sagt). Slug var ordet, men säg inget till Carl är ni snälla.

Surdegsbröd med nakenhavre
Grundreceptet är Helenas, och ni hittar det här, men:
1) Baka brödet på fullkornsvetemjöl special, istället för vetemjöl special
2) Minska 150 g havregryn till 100 g havregryn
3) Lägg till 50 g hela nakenhavrekorn

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen