En fräsch och färgglad kycklingwok!

den 28 januari 2011, kl 09:07



Jag avviker från veckomatsedeln och bjussar på en fredagswok! Dagens färg må vara blå, och särskilt blå är ju inte denna rätt. Men, vid en närmare titt i pannan så rymmer den resterande av regnbågens färger. Visst måste det vara kompensation nog? Och för att toppa det färgglada lite till, så är maten dessutom både snabblagat och förtrollande god. Jag ger er fredag, varsågoda.

Kycklingwok med nudlar
och röd curry

2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 rödlök
1 broccolihuvud
en liten bit savoykål
ett par centimeter färsk ingefära
3 tsk röd currypasta
0,5 lime
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
250 g nudlar

Strimla kycklingen. Dela morötter i tunna stavar, broccolin i mindre bitar, rödlöken i båtar och strimla savoykålen. Stek kycklingen i lite rapsolja tillsammans med currypastan. Salta och peppra. När kycklingen börjar bli genomstekt. Tillsätt grönsaker (lägg i savoykålen först mot slutet) och färsk ingefära, stek några minuter till. Häll över kokosmjölk och låt puttra en liten stund. Smaka av med saft från lime och eventuellt mer currypasta, salt och peppar. Vänd ner kokta nudlar innan servering. Receptet räcker till 4 portioner.


Kycklingwok på färgglatt vis, smaklig spis

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen