Vakna vetja!

den 10 februari 2011, kl 07:30

Idag satsar jag på löpsedelsrubriker och bjuder på en färgchock och vitaminbomb i morgonstudion. Temat är mat man blir pigg-och-glad av, och nog kan det behövas såhär innan vintern blir vår igen. I den här färgsprakande halloumisalladen har jag tagit till alla knep jag kan. Fräscht, färgglatt och gott. Blir man inte pigg av detta så är lika bra att gå i ide och återvända mot slutet av april. Tror jag. Vad äter du för att vakna till liv och bli på glatt humör en grå dag i februari?

En färgsprakande halloumisallad
blandad sallad, tex ruccola och mangoldskott
ärtskott
2 paket halloumi
3-4 blandade citrusfrukter (apelsin, blodgrape, pomelo)
2 färska broccolihuvuden
1 näve valnötter

Filéea citrusfrukterna. Dela broccolin i mindre huvuden. Koka ett par minuter i lättsaltat vatten. Skiva halloumin i tjocka skivor och stek på medelvärme på bägge sidor, tills den fått gyllenbrun färg. Plocka ihop samtliga salladsingredienser på ett stort fat.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Vakna vetja!”

  1. Plommonet kl 11:24, den 10 februari 2011

    Då blandar jag till en fin fruktsallad på morgonen med jordgubbar, björnbär, banan och apelsin, och toppar med lite kokos, kanel och hackade nötter. Visserligen frysta bär, men då sätter jag mig på mamma och pappas golv med värmeslingor, blundar och låtsas att jag sitter på en solvarm brygga på Sommarstället istället. :)

  2. Hanna kl 12:34, den 10 februari 2011

    Vad fint!

    Just pa morgonen vill jag bara ha en liten yoghurt och apelsinjuice, men en god smoothie hade ocksa funkat.

  3. Helena S / Bara en kaka till kl 12:54, den 10 februari 2011

    Det här bara måste man ju bli pigg av! :-) Själv brukar jag göra fruktsallad när jag vill ha något fräscht och gott. Men egentligen vill jag väl innerst inne alltid helst ha glass…

  4. Martina kl 13:04, den 10 februari 2011

    Ja, gäller det på morgonen för att jag ska vakna till liv så blir det en färgglad smoothie men är det tex fredagskväll får det ju bli medelhavsdelikatesser med ett glas rött ;-)

  5. tina kl 13:05, den 10 februari 2011

    Plommonet: Så himla smart, jag ska nog testa att göra detsamma. :-D

    Hanna: Smotti funkar dygnets alla vakna timmar!

    Helena S: En fräsch fuskglass som nästan är som fruktsallad är den här: http://www.pickipicki.se/2008/11/jag-fuskar-och-ater-glass-i-sangen-nar-ingen-ser/

    Martina: :-)

  6. Cecilia kl 14:19, den 10 februari 2011

    Ser helt fab ut. Lövs colour.

  7. anna kl 16:47, den 10 februari 2011

    mm halloumi!

  8. Fridas kök kl 18:43, den 10 februari 2011

    För att vakna till och pigga upp mig själv i februari äter jag semlor! :-) Det blir jag väldigt glad av!

  9. Camilla kl 20:11, den 10 februari 2011

    Åh, vilken underbar bild. Det såg både gott och nyttigt ut. :)

  10. tina kl 20:34, den 10 februari 2011

    Cecilia: :-D

    Anna: Mm, halloumi!

    Frida: Hihi! Jag slog vad häromdan, och vann en förtrollande god hembakt semla. Då blev jag glad.

    Camilla: Och tänk för att det är det! :-)

  11. Annica kl 21:15, den 10 februari 2011

    Vilken härlig sallad! Själv har jag gått igång på en supersmarrig ”raw curry” ur Renée Voltaires bok Salig blandning – en vitkåls- och morotssallad dressad med en mixad gucka på mandlar, kokos, lime, citrongräs och curry. Helt sjukt gott, och färgstarkt!

  12. Loba kl 21:18, den 10 februari 2011

    Åh, så inspirerad och pigg jag blir bara av bilden – vilken vitamininjektion!
    En färggrann smoothie piggar alltid upp. Såhär i slutet (eller…ja…) av vintern unnar vi oss gärna lite extra färgrika exotiska frukter och varvar med de frysta blåbären vi plockade i somras.

    Till middag kan det bli grillspett i ugn – knallgul paprika och majs, minichampinjoner, broccoli och annat som är fint för ögat, trätt på spett och serverat med goda röror.

    Åh. Jag tror jag måste gå och laga lite mat nu.

  13. Sofie / Mumsfillibaba kl 21:42, den 10 februari 2011

    Riktigt vintertrött så jag behöver en kick!! Låter underbart gott!!

  14. tina kl 21:52, den 10 februari 2011

    Annica: Det låter spännade ordentligt! :-)

    Loba: Härligt! :-D

    Sofie: Det är det, att frossa i citrusfrukter överlag såhär års är gudomligt gott!

  15. Made by Ina kl 22:32, den 10 februari 2011

    Vilka underbar kort du tar ;)
    Snälla berätta för mig vad du har för kamera!

    Kram Marina

  16. Lotta kl 22:41, den 10 februari 2011

    Åh, den där tallriken ser ju helt fantastisk ut, vilka färger! Det får bli ett bokmärke och en rätt på en vekoplanering väldigt snart. För jag lånar ju mest hela tiden i mina veckoplaneringar…

  17. Jessica kl 08:23, den 11 februari 2011

    Enkelhet när det är som bäst!!!

  18. tina kl 16:18, den 11 februari 2011

    Marina: Här hittar du information om kamera och objektiv: http://www.pickipicki.se/2008/01/vem-knapper-alla-fina-fotografier/ Trevlig helg vetja! :-)

    Lotta: Det är så det ska vara, varför krångla till det egentligen?

    Jessica: :-D

  19. Josefina kl 17:53, den 13 februari 2011

    ojoj, detta ser helt fantastiskt lockande ut! :)

  20. tina kl 20:05, den 13 februari 2011

    Josefina: :-)

  21. En apelsinpodcast till frukost | pickipicki kl 10:16, den 16 december 2012

    [...] citrusfavoriter Lenas julsallad med rödkål, grönkål och apelsin En färgsprakande halloumisallad Lammfärsbullar i tomatsås Tabouleh Palsternacksmos med citron Efterrättssallad med apelsin [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen