En vardagskväll bakom kulisserna

den 29 mars 2011, kl 22:06

Kl 18 köper vi varsin 16 kronors tallrik med köttbullar på IKEA. Kl 22 kommer jag på att det inte är så snällt att låta picki somna hungrig, likasom att det faktiskt är en matlådedag imorgon också. Det är då jag ställer mig och lagar Korma-kyckling på mitt eget vis, fast klockan egentligen närmar sig läggdags. Gott blev det, eller hemskt gott, som min farfar skulle ha sagt. Själv säger jag såhär, jag kommer ha godaste matlådan på KI imorgon.

Kyckling Korma
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
1 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2,5 dl kokosmjölk el grädde
för den som vill:
tomater och russin

Dela kyckling och stek i olja i en gryta. Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i grytan. Häll över kokosmjölk och kryddor. Låt puttra. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Låt puttra i en halvtimme. Vänd ner lite hackade tomater och eller russin om du vill. Smaka av med mer kryddor efter behag. Servera med ris eller liknande.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “En vardagskväll bakom kulisserna”

  1. Jimmie kl 22:22, den 29 mars 2011

    Måste varit en härlig rätt, jag älskar kardemumma, spiskummin och ingefära så det kan inte varit annat än gott. Snyggt plåtat.

  2. Lena kl 00:19, den 30 mars 2011

    De flesta skulle ha ätit äcklig färdigmat! Du är allt bra duktig! Gott så det ut med! Hade behövt nattmacka men nu är det försent!

  3. Linda - Cupcakefluffan kl 06:25, den 30 mars 2011

    Så gott, inte dåligt att stå och laga mat så sent på kvällen :-)

  4. Martina kl 06:39, den 30 mars 2011

    Du kommer definitivt ha godaste matlådan idag! Här på mitt jobb så har jag alltid godaste matlådan! ;-) Dom andra köper äckliga matlådor från restaurangen, usch!

  5. Sydney kl 07:16, den 30 mars 2011

    Tack! Nu vet jag vad jag ska göra med kyckligen ikväll!

  6. Hanna kl 09:34, den 30 mars 2011

    Sa duktig du ar Tina. Och jag ar avis pa din matlada jag med. :)

  7. Karin kl 11:01, den 30 mars 2011

    Men åhh vad supergott det låter! Jag har inte ätit lunch ännu och nu blev jag superhungrig! :-)

  8. Kusinen kl 11:48, den 30 mars 2011

    En näsvis fråga. Om du började Kl 22, då var det lagat och fotat på 6 minuter. Är det här sådan där snabbmat med andra ord?

  9. tina kl 11:55, den 30 mars 2011

    Jimmie: Tack!

    Lena: Fast jag åt ju färdigmat, det här var matlådeångesten som spökade!

    Linda: Fast kanske inte idealiskt! :-)

    Martina: Har dom inget förstånd? Matlåda är ju toppen, oftast både billigare och godare!

    Sydney: :-) Fint!

    Hanna: Den var god som matlåda med!

    Karin: :-)

    Kusinen: Haha! Inläggen som publiceras på morgonen brukar jag skriva klart och autopublicera kvällen innan. Men det blir svårt att bortförklara sig åt ”fel håll” :-) Okej, jag erkänner, jag avrundade, maten var nog klar kvart i tio på ett ungefär.

  10. Alexandra - kärlek på tallrik kl 12:54, den 30 mars 2011

    ÅH vilka fina skålar! Bara de gör det ju värt att laga mat sent på kvällen ;) Låter ljuvligt, i alla fall i en vegetarisk tappning ^^

  11. Sofie / Mumsfillibaba kl 18:07, den 30 mars 2011

    Oj, att du orkar! Jag tycker att det låter smarrigt!!

  12. Emelie - Mitt lilla kök kl 20:53, den 30 mars 2011

    Jag pluggar också på KI men jag kommer definitivt inte att konkurrera med din matlåda för imorgon blir det havregrynsgröt till lunch… :)

  13. tina kl 21:09, den 30 mars 2011

    Alexandra: Loppisfyndade skålar som inte används så ofta, men fina. Gör en vegovariant vetja, det blir nog toppen det med!

    Sofie: Smarrigt var det!

    Emelie: Är det sant? Om jag ser någon som äter gröt imorgon så kommer jag fram och hälsar! :-D

  14. Emelie - Mitt lilla kök kl 21:30, den 30 mars 2011

    Ja det får du göra! :D Jag pluggar Folkhälsovetenskap där så vi kanske stöter på varandra i mikrokön någon gång :)

  15. tina kl 20:59, den 31 mars 2011

    Emelie: Jag ska hålla utkik! :-)

  16. Yasemin kl 23:22, den 3 april 2011

    Det här lät som något i min smak. Lovely.

  17. Linda kl 20:43, den 4 april 2011

    Toppengott! I morgon kommer jag ha godaste matlådan :-)

  18. tina kl 20:43, den 4 april 2011

    Yasemin: :-)

  19. Min räddare i nöden heter Johanna | pickipicki kl 10:18, den 22 augusti 2011

    [...] Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis Tis Pasta med ratatouille Ons Kyckling Korma Tor Rotfruktssoppa med bröd Fre Pasta med rödbetspesto Lör Vildgryta med kokt potatis, inlagd [...]

  20. Det må vara tyst här, men mat äter vi alltid | pickipicki kl 18:49, den 12 november 2011

    [...] favoriterna; Kyckling Korma och så fusk-naanbrödet som man alltid kommer undan med. Recepten: här. Tweet Publicerad i oroa-dig-inte-mamma-vi-äter-mat-även-när-det-är-tyst-på-picki | Inga [...]

  21. Jag hittade Emilia! | pickipicki kl 14:19, den 8 april 2013

    [...] Kyckling korma Tis Laxsallad med pepparrotssås Ons Lammfärsspett med tabouleh Tor Pulled pork med mangosalsa Fre [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen