Farlig korv?

den 2 mars 2011, kl 09:00

Falukorv är inte vardagsmat hemma hos oss. Mest till följd av att vi inte är särskilt goda vänner, jag och falukorven. Med ett undantag, korvstroganoff! Där kompenserar jag genom att tycka väldigt mycket om denna skolmatsklassiker. En falukorv blir som bekant mycket korvstroganoff = många matlådor. Vill man liva upp lite bland matlådorna kan man göra thaistroganoff av halva korven, eller varför inte servera maten med pinnar.

Thaistroganoff

400 g falukorv
0,5 gul lök
0,5 rödlök
0,5 röd chili
1 msk röd currypasta
0,5 burk kokosmjölk
1 morot
1 dl majs
ris

Strimla korven och stek tillsammans med currypasta, lök som delats i båtar, morot i stavar och finstrimlad chilin. Tillsätt kokosmjölken och majsen, låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Recept för 4.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Farlig korv?”

  1. anette kl 11:39, den 2 mars 2011

    Mmmm, det där var en kul variant på en gammal klassiker. Ska definitivt testas snarast! :)

  2. Sofie / Mumsfillibaba kl 15:38, den 2 mars 2011

    Jag älskar korv stroganoff men ska absolut testa din thaivariant nästa gång!

  3. anna kl 15:56, den 2 mars 2011

    Den där varianten törs nog inte korvälskaren sig på :)

  4. tina kl 17:50, den 2 mars 2011

    Anette: Hoppas att den faller i smaken!

    Sofie: :-)

    Anna: Jag tror du har rätt…

  5. Mårtenssons kök kl 21:18, den 2 mars 2011

    Oerhört sällan det serveras falukorv här, kanske har det något att göra med att det inte bor några barn i vårt kök? Någon gång blir det och då till antingen spenat- eller makaronstuvning.
    Fast en thaikorv kanske skulle gå hem?

  6. Linda - Cupcakefluffan kl 22:05, den 2 mars 2011

    Detta recept på korvstroganoff måste jag bara testa, trots barn i huset blir det inte falukorv så ofta

  7. Anne-lie- Inspiration kl 19:59, den 3 mars 2011

    Mmm jag gillar korv..god idé. Ska jag prova någon gång.
    Nu har jag också lagt ut mitt recept på broccoliköttbullar. Tyvärr fick jag inga bra bilder den här gången men köttbullarna är goda..:-)

  8. tina kl 22:12, den 3 mars 2011

    Mårtenssons klk: Stuvade makaroner har inte jag ätit på den här sidan millenieskiftet! :-D

    Linda: Skönt! ;-)

    Anne-lie: Tack, receptet är bokmärkt!

  9. Malin kl 13:41, den 4 mars 2011

    Om Korvstroganoff är dín favorit – kan vi inte få veta hur du gör den klassiska oxå? Jag älskar korvstroganoff och skulle kunna äta det varje vecka (men min familj tycker inte om det alls!!) Så jag gör det någon gång per år (tvingar familjen att äta det, då jag inte kan förstå att de inte tycker om) och av resterna får jag flera matlådor…

    Däremot så använder jag inget recept – så det smakar liite olika varje gång… Men forfarande väldigt gott!! Skulle vara kul att prova någon annans.

    // Malin

  10. tina kl 16:56, den 4 mars 2011

    Hej Malin! Jag lovar att tänka på dig nästa gång jag lagar korvstrogaoff, och bjussa på receptet! :-)

  11. Isflingan kl 14:46, den 29 april 2013

    Supergod thai-korv blev d :) men dock utan falukorv. 1: för att jag absolut inte tycker om falukorv o 2: för att d inte går att få tag på falukorv i så många andra länder än sverige. Men d funkar lika bra om inte bättre med lite starkare, finare korv oxå :)

  12. tina kl 08:02, den 30 april 2013

    Isflingan: Haha!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen