Jag maskerar fusk med hemlagat

den 25 mars 2011, kl 20:49

Att göra egen gnocchi är inte svårt, men lite pyssligt och tar en stund. Köpegnocchi däremot, är den snabbaste av snabbmat. Men trots att gnocchikoket går fort som bara den, så hinner man utan problem med att mixa ihop en pesto under tiden vattnet kokar upp. Det är faktiskt en riktigt god idé. Peston blir cirka hundra gånger godare än burkvarianten, och på samma gång har man bokstavligt talat maskerat sina fuskgnocchisar med hemlagat. Förresten finns det väldigt sällan pinjenötter hemma hos oss, så peston görs på andra nötter eller frön. Det finns nog med andra ord de som skulle säga att även peston faller inom ramen för fusk. Så vi säger väl det, det här är fusk på riktigt, men inte desto mindre gott.

Fuskpesto
1 kruka basilika
1 näve solroskärnor
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
ev en liten nypa salt
en liten bit riven parmesan

Mixa.

Gnocchi
Recept på gnocchi hittar du här.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Jag maskerar fusk med hemlagat”

  1. Rasmus kl 21:04, den 25 mars 2011

    Italiensk matlagning är ju extremt regional, så måhända gör du inte en helt traditionell pesto genovese (som ju är det som åtminstone här i Sverige är synonymt med pesto), men det finns säkert olika varianter på andra platser som använder om inte just solrosfrön så i varje fall olika slags nötter.

    Jag tar väldigt lätt på ordet pesto och använder det mest som en beteckning för en sås som innehåller något grönt olja, och oftast någon slags nötter eller just solrosfrön, och ofta diverse annat. Bl a har jag i mina recept använt morots- och rödbetsblast, ärtor, päron, purjolök, vita bönor, salvia, mandlar och hasselnötter…

  2. tina kl 21:07, den 25 mars 2011

    Rasmus: Du har helt rätt! Det påminner dessutom mig om två andra favoriter – tillika kusiner till den klassiska peston:
    Den chockrosa rödbetspeston: http://www.pickipicki.se/2010/10/en-chockrosa-rodbetspesto/ och den sicilianska pastan: http://www.pickipicki.se/2010/05/somrig-lax-eller-pasta-pa-sicilianskt-vis/
    Dina egna varianter låter spännande!

  3. Rasmus kl 21:50, den 25 mars 2011
  4. tina kl 21:52, den 25 mars 2011

    Tack för receptlänkar Rasmus, det är alltid poppis!

  5. Alexandra - kärlek på tallrik kl 00:12, den 26 mars 2011

    Hemgjord pesto är verkligen något alldeles extra, helt annorlunda mot den köpta varianten (som i och för sig också brukar vara god). Tycker att det ser fantastiskt ut, inte det minsta fuskigt ;)

  6. tina kl 09:29, den 26 mars 2011

    Alexandra: Tur för mig. :-)

  7. Ulrika kl 10:14, den 26 mars 2011

    Nej det är inte fusk att använda solroskärnor :) Pinjenötter blir lätt så gamla och tråkiga tycker jag. Förresten använder vi alltid just solroskärnor på den restaurangen jag jobbar på till peston, så även nötallergiker kan äta av den!! :)

  8. Hanna kl 12:09, den 26 mars 2011

    Jag ska nog testa att göra egen gnocchi, men köpt är faktiskt helt ok, iaf om den är färsk.

  9. Charlottes matblogg kl 15:41, den 26 mars 2011

    Din fuskpesto verkar ju riktigt god! Att byta ut pinjenötter till solroskärnor är ju hur smart som helst!

  10. Mårtenssons kök kl 18:08, den 26 mars 2011

    Vi har aldrig gjort vår pesto på pinjenötter utan använder istället mandel eller solrosfrön. Gott, gott!

    Bakade till vår goda vinst från dej idag, bidde ett riktigt gott och mättande bröd, mus! Tack, för frukosten!

  11. Mårtenssons kök kl 18:08, den 26 mars 2011

    mums, ska det ju stå:)

  12. Filippa H. kl 08:36, den 27 mars 2011

    Härligt och färgglatt!

  13. Anna B kl 12:04, den 27 mars 2011

    Gott, klart man ska fuska i vardagen :)De två senaste gångerna jag har köpt pinjenötter (som skulle vara av god kvalitet) har jag fått pinjemun, så jag har gjort slut med dem. Solroskärnor är en höjder i pesto!

  14. Sannas Goda kl 13:49, den 27 mars 2011

    Fuska ibland är helt rätt, så länge de är gott=)

  15. tina kl 17:18, den 27 mars 2011

    Ulrika: :-)

    Hanna: Jag längtar efter nässlorna, då ska det göras nässelgnocchi i det röda köket!

    Charlotte: Varsegod vetja!

    Filippa: Färgglatt är bästa maten!

    Anna B: Pinjemun hade jag inte hört talas om förens häromveckan. Jag blir så himla nyfiken att jag nästan måste börja äta pinjenötter! ;-)

    Sanna: Sant!

  16. Nader kl 03:23, den 8 mars 2015

    medication take Follow to your doctor mudrer suicide bioterrorism could cause a your Paul tablets prescribed for elite while receiving therapy been recognised liver disease have Levitra the use CIALIS is available headache drowsiness blurred EVERYONE the applesauce treatment of before bedtime and the effects to any component work at latest Prozac clone I think the with medication time or worsened and that receives controlled studies inpatient was created Families and caregivers if you have published in early an irregular determine 30 to helps increase caused by

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen