Värm upp våffeljärnet vetja!

den 6 mars 2011, kl 09:00

För många är nog den här Vasaloppssöndagen en lång dags färd mot mål. Antingen i spåren, eller hemma i soffan framför teven. Med tanke på att Vasaloppet följs av femmilen i Holmenkollen, kanske det här blir tidernas längsta marathontittande på skidteve (eller skitteve, som Carl skulle ha sagt). Hursomhelst, för den som vill äta enklast tänkbara brunch/lunch/mellis, är mitt bästa tips att värma upp våffeljärnet och grilla fyllda smörgåsar. Nu funkar nog de flesta bröd att våffla, men det blir särskilt gott med tunnbröd eller tortillas på varsin sida fyllningen.

Favoriter bland fyllningar
1) Stekt kyckling (tunt skivad), soltorkade tomater, basilika och getost
2) Rökt skinka, tunt skivat päron (gärna mjuk och saftig sort), senap och ost
3) Avokado, salami och färskost
4) Färskost, kokt potatis och rökt lax

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Värm upp våffeljärnet vetja!”

  1. Mikaela kl 09:25, den 6 mars 2011

    Gud vad gott det ser ut! Jag är en riktig mackälskare och skull inte tacka nej till varken alternativ 1,2,3 eller 4.

  2. Martina kl 10:14, den 6 mars 2011

    Jag äger faktiskt inget våffeljärn och vårat smörgåsjärn har gått sönder :-( Men jag ska ju ändå inte sitta innne och kolla på skidor, nej, solen skiner ju, ut och njut!

  3. Katarina kl 10:31, den 6 mars 2011

    Ser supergott ut :)

  4. Mårtenssons kök kl 18:58, den 6 mars 2011

    Låter som en av Håkans kommentarer, inte något sportintresse alls här! ven om det blev en liten dos i eftermiddags:)

  5. tina kl 21:47, den 6 mars 2011

    Mikaela: Då är vi två. ;-)

    Martina: Lyllos dig som fått vara utomhus i solen idag, själv har jag jobbat, utan solvy.

    Katarina: Det är det!

    Mårtenssons kök: :-D

  6. Plommonet kl 21:59, den 6 mars 2011

    Åh, varma mackor (grillade eller i ugn) är en svag punkt för mig, fats jag har faktiskt aldrig tänkt på att jag kan göra mackor i våffeljärnet. Vilken fin idé. :) Har du några bra tips på vegopålägg som inte bara är typ.. ost? :P

  7. tina kl 22:03, den 6 mars 2011

    Hej Plommonet! Jag kommer osökt att tänka på quesadillasarna med het kikärtsfyllning, de borde ju gå att våffla? Testa vetja! http://www.pickipicki.se/2008/10/quesadillas-med-het-kikartsfyllning/

  8. Helena kl 22:18, den 6 mars 2011

    Vilka goda fyllningar. Nu blev jag riktigt hungrig!

  9. Karin kl 23:42, den 6 mars 2011

    Ser väldigt gott ut! Smart det där med våffeljärnet :)

  10. charlotta kl 09:38, den 7 mars 2011

    jag är svag för mackor på alla sätt och vis och håll och kanter. det här ska jag göra ikväll, hurra!

  11. tina kl 13:00, den 7 mars 2011

    Helena: :-)

    Karin: Ja, inte minst i ett litet kök där varje maskin som kan undvikas är en vinst! ;-)

    Charlotta: Hurra!

  12. Mat i bröd « kl 16:05, den 29 januari 2013

    [...] i kategorin mat i bröd; hamburgare, fyllda dumplings (karibiska dumplings är ofyllda), piroger, våffelklämmor och fyllda pitabröd och fajitas. Säkert finns det massor av annat som jag har glömt att nämna, [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen