Vegetariska vardagsfavoriter, tack!

den 9 mars 2011, kl 08:58

Den vegetariska pyttipannan med halloumi är en vardagsfavorit i det röda köket. Oavsett om man väljer att göra sin pytt vegetarisk eller inte, så är det ett prima sätt att sluka ensamma rotfrukter, grönsaker eller annat som glömts bort längst in i kylskåpet. Nu senast byttes halloumin ut mot marinerad tofu som stekts i kuber. Det blev riktigt gott, och det sagt från en som alltid har haft ett släng av tofu-fobi. Hursomhelst, det jag skulle komma till är att jag önskar mig fler vegetariska vardagsfavoriter. Har du något recept att bjuda på?

Fler vegetariska vardagsfavoriter
Svensk falafel på gula ärtor
Pasta på sicilianskt vis

Skriv ut inlägg

39 kommentarer till “Vegetariska vardagsfavoriter, tack!”

  1. marie kl 10:07, den 9 mars 2011

    HEj
    Här kommer vår familjs vegfavorit Libanesisk linssoppa med ostmuffins http://backastrand.blogspot.com/2010/11/nu-ar-gardinerna-pa-plats-i-koket.html
    Tack för en inspirerande matblogg kram marie

  2. charlotta kl 10:27, den 9 mars 2011
  3. cilla kl 10:34, den 9 mars 2011

    Dessa morotsbiffar är en återkommande vegetarisk rätt på vårt middagsbord,
    http://silviaenglund.blogspot.com/2010/10/morotsbiffar.html

  4. Anna B kl 11:22, den 9 mars 2011

    Den här ärtsoppan, med yoghurt och mynta, äter vi ofta: http://skafferiet.taffel.se/tag/gron-artsoppa-med-yoghurt/

  5. Cecilia kl 11:41, den 9 mars 2011

    Ska bli intressant att läsa alla tips!

    Vi äter mycket soppor just nu. En favorit (som förvisso inte nödvändigtvis är vardags-, men inte svårt att göra) är jordärtskockssoppa. Älskar!

  6. Jimmie kl 11:54, den 9 mars 2011

    Denna rätt var otroligt god och för att göra den vegetarisk så är det bara byta ut älgfärsen mot quornfärs.
    http://varldensbastamatblogg.blogg.se/2011/march/tisdagsmumma-med-lanners-goda-lada.html

  7. Frida kl 12:05, den 9 mars 2011
  8. Linda - Cupcakefluffan kl 12:53, den 9 mars 2011

    Har själv inte några tips på vegetariska recept, men ser fram emot att få se alla recept som kommer in

  9. stina kl 13:17, den 9 mars 2011

    Blanda pasta, haloumi, lättstekt röd paprika, kikärtor.
    Servera med tomatsås (gjord på tomatkross, buljongtärning, lök, chili mm)
    Underbart!

  10. Mårtenssons kök kl 15:01, den 9 mars 2011

    Blir inte så ofta vegetariskt i vårt kök, men när vi har tisdagssoppa så är det oftast vegetariskt.
    Dessa två blev vi riktigt förtjusta i, kan kanske vara något?

    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/10/rod-soppa.html

    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/09/tisdagssoppa.html

    Bra idé att samla ihop lite veg.recept så kanske det kan bli lite oftare man kockar till det…

  11. Sofie Mumsfillibaba kl 15:20, den 9 mars 2011

    Äter gärna vegetariskt men blir alldeles för sällan. Linssoppa är en återkommande veggosoppa. Gjorde en vegetarisk lasagne för ett bra tag sedan som var väldigt god!!
    http://mumsfillibaba.blogspot.com/2011/01/vegetarisk-lasagne.html

  12. Anki kl 15:34, den 9 mars 2011

    Förra vintern när de hade extrapris på rotfrukter i min affär passade jag på att göra superenkla kålrotsbiffar:
    Skala kålrot och skiva den i 0.5-1 cm tjocka skivor som får koka i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka. Vänd skivorna i rågmjöl eller ströbröd, och stek sedan tills de fått fin färg. Enkelt, billigt, gott.

    Sen är ju broccolipaj alltid broccolipaj.

  13. Lotta kl 15:48, den 9 mars 2011

    Vilken bra idé! Jag ska kolla in alla tips du fått, men kan ju passa på att dela med mig av två egna favoriter, ett som jag bloggat om själv: http://lotta.hellstrom.st/blog/?p=1396 och ett som jag snott rakt av från Helena, som inspirerats av Lisa Förare Winbladh http://spralligast.blogspot.com/2009/11/halloumicurry-med-potatis-och-kikartor.html

    Det är ju det härligaste med matboggar(e) att man kan få så mycket inspiration!

  14. Helena kl 16:39, den 9 mars 2011

    Din curry med kikärtor, spenat och tomater är en favorit, liksom den lasagne som i Nya Annas Mat heter ”Vår bästa lasagne” (med spenat, keso, tomat). Igår blev det den här woken med jordnötssmak som säkerligen kommer återkomma http://ekoladan.se/Templates/Recipes.aspx?pageid=31
    En gammal favorit är http://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkal-i-gron-curry-med-quinoa och om man vill ha en lite annorlunda tomatsås till t.ex. pasta (men som också är god kall som topping på bröd eller liknande)så rekommenderas denna: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/caponata

    Ikväll blir det någon slags ensam-mat med avokado tror jag bestämt…

  15. Mikkan kl 17:30, den 9 mars 2011

    Åh, det har jag mycket av, äter otroligt mycket veggo just nu, det känns bara så rätt!

    Ljummen sallad med sås på tahini och miso: http://njutmaten.blogspot.com/2011/02/giv-oss-var-dagliga-sallat.html

    Sötpotatishummus med sesam: http://njutmaten.blogspot.com/2011/02/kompis-hummus.html

    Flott palsternackssopppa med trattisar: http://njutmaten.blogspot.com/2010/09/min-trattsoppa.html

    Godaste pajen med aprikoser och getmögelost: http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/efter-regn.html

    …och dessa marinerade morötter är ett suberbt vardagstillbehör: http://njutmaten.blogspot.com/2011/02/marinerad-mandagssallad.html

  16. tina kl 17:46, den 9 mars 2011

    Till alla: Fantastiskt!

    Tusen tack för alla finfina tips, ska spana in samtliga!

  17. Emma kl 18:33, den 9 mars 2011
  18. Johanna kl 20:26, den 9 mars 2011
  19. Helena mitt i smeten kl 21:49, den 9 mars 2011

    Kul med alla recept som väller in i kommentarsfältet! Här kommer ett recept på en god och enkel curry med vitkål som jag gjorde idag.

    http://helenasmat.blogspot.com/2011/03/en-vegetarisk-curry.html

    Vegetarisk lasagne är gott. Här kommer ett par favoriter:

    http://helenasmat.blogspot.com/2011/03/den-basta-vegetariska-lasagnen.html

    http://helenasmat.blogspot.com/2009/10/lasagne-med-kantareller-och-getost.html

    Ha det gott!

  20. Anna kl 12:31, den 10 mars 2011

    Har världens enklaste, snabbaste och godaste recept jag fått från min moster.
    2 paket ekologiska kikärtor
    1 stor banan eller två små
    ca 3 dl matlagningsyoghurt
    1 stor rödlök eller två små
    gul curry (alternativt garam masala, spiskummin eller dylikt. jag brukar själv blanda alla tre för extra smak)
    rapsolja eller annan matlagningsolja
    salt och peppar
    stek curryn och löken i mycket olja tills löken är mjuk, i med kikärtor, banan och matlagningsyoghurt.
    salta och peppra och låt småkoka, rör om lite då och då, i ca 10 minuter.
    smaka av och krydda mer om det behövs.
    KLART.
    tokenkelt och gott som det är, kallt eller varmt, till grillat, till couscous eller ris. till allt, i princip.
    och så enkelt att bara plussa på mer om man vill laga riktigt mycket!

  21. Rasmus kl 16:43, den 10 mars 2011
  22. tina kl 17:05, den 10 mars 2011

    Tack Emma, tack Johanna, tack Helena, tack Anna, tack Rasmus!

    Ni är så himla bra! <3

  23. Rasmus kl 18:34, den 10 mars 2011

    Jag har ännu fler recept på sallader (ofta väldigt matiga sådana) än varmrätter, så kika där också!

    http://vegologirecept.blogspot.com/

  24. Anna kl 20:17, den 10 mars 2011
  25. tina kl 21:07, den 10 mars 2011

    Toppen Rasmus och Anna, tack!

  26. Fröken Dill kl 21:46, den 10 mars 2011

    Vad mycket bra tips!

    Mitt eget är ”studenträddaren”, Mias morotspasta.
    http://frkdill.blogspot.com/2008/11/studentrddaren.html

    Hälsningar från fröken Dill

  27. tina kl 21:59, den 10 mars 2011

    Fröken Dill!!!!!

  28. Helena kl 07:49, den 11 mars 2011

    Jag kom på en till riktig favorit: https://www.ica.se/Recept/kramig-daal-647302/
    Den uppskattas även av den annars rätt linsskeptiska maken. Har använt hel tinad spenat istället för babyspenaten emellanåt då det känns mer miljövänligt och enklare (om man nu har det hemma).

  29. Filippa H. kl 12:19, den 11 mars 2011

    Gud vad gott det både låter och ser ut! Nu blev jag väldigt hungrig, är precis i färd med att kila till köket nämligen för att sno ihop en lunch – det kan nog bli något åt detta hållet skulle jag tro. :)

  30. tina kl 23:10, den 11 mars 2011

    Helena: Daal var länge sen, tack för påminnelsen!

    Filippa: Och om inte, så finns ju en hel hög med bra tips här bland kommentarerna! :-D

  31. Loba kl 23:40, den 11 mars 2011

    Om man har bråttom och är jättehungrig och blodsockret är slut, kan man bygga sig lite hampaspagetti med tillbehör:
    http://omloba.wordpress.com/2009/07/05/nar-en-vegan-ar-hungrig/

  32. Viktoria kl 12:24, den 12 mars 2011

    Har just ätit pasta och en linsgryta med röd curry, tomat, kokosmjölk och blomkål. Blodgrapeklyftor till. Gott!

  33. tina kl 23:08, den 12 mars 2011

    Loba: Ska spanas in! :-)

    Viktoria: Blodgrapeklyftor och allt, gott!

  34. Kim kl 10:27, den 13 mars 2011

    Vilken bra idé att samla veggorecept! Har redan bokmärkt inlägget för att återkomma till när inspirationen tryter.

    Dessa brukar lagas i vårat kök:

    http://tantrussinsbak.blogspot.com/2010/11/rodgron-rora.html

    http://tantrussinsbak.blogspot.com/2010/07/herr-russin-gor-magi.html

    http://tantrussinsbak.blogspot.com/2010/07/kandismatlagning.html

  35. Kumminosten kl 20:24, den 13 mars 2011

    Kan inte sluta tipsa om den här urgoda tomatsoppan:
    http://kumminosten.wordpress.com/2009/12/08/universums-godaste-och-enklaste-tomatsoppa/

    Eller den här smarriga pastan med vita bönor:
    http://kumminosten.wordpress.com/2009/11/20/veggopasta-med-rod-pesto-bonor-och-gronsaker/

    Sjukt goda båda två!

  36. Etthundra procent vego! | pickipicki kl 21:26, den 13 mars 2011

    [...] hade jag kunnat ana att det skulle rasa in så många recept när jag efterlyste tips på vegetariska vardagsfavoriter förra veckan. Tusen tack för det, ni är så himla bra hela bunten. Dessutom har ni lyckats [...]

  37. tina kl 21:37, den 13 mars 2011

    Kim: Gott, palak halloumi hamnade just på nästa veckas matsedel!

    Kumminosten: Tack för tips, och åh vad jag gillar pesto-pasta-fotot! :-D

  38. Moma kl 20:33, den 18 september 2012
  39. tina kl 20:42, den 18 september 2012

    Moma: Hejhej! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen