Kantarellkärlek
Summerar de senaste middagarna och kan konstatera att kvällen vi fuskade med veckomatsedeln och istället kokade ihop en nödlösning, bjöd på veckans överraskning. Tänk vad ett kantarellfynd i frysen kan höja såväl middagen som humöret. Och tänk att det bästa ätbara som finns är alldeles gratis. Älskade skog, tack för maten. Amen.
Kantarellpasta på vardagsvis
Koka 2 portioner pasta. Fräs en finhackad gul lök mjuk i lite rapsolja. Häll över en burk creme fraiche och en halv burk vatten. Rör ner lite smulad ädelost. Låt småputtra och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan i ostsåsen. Fräs kantareller i lite smör. Toppa pastan med funhackad tomat, smörstekta kantareller och finklippt gräslök.
11 kommentarer till “Kantarellkärlek”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kantareller är så goda, synd bara att det är svårt att få tag på här i Singapore! Önskar dig en skön helg!
Åh, vilken lycka att hitta kantareller i frysen, och så gott med gräslök till!
Jag har en påse gula i frysen som jag vaktar med mitt liv.. Sista påsen :( Trattisarna finns det gott om ännu men det är ju inte riktigt samma skola..
Trevlig helg!
gott! vi åt en annan variant av kantarellpasta i veckan, till det användes den allra sista påsen med kantareller som fanns i frysen. jobbigt läge, är det inte svampsäsong snart igen? ;)
Åh vad jag vill lärar mig att plocka svamp. Jag vill också göra sådanan där fynd i min frys!
Vad gott det ser ut, blir alltid lika imponerad över dina bilder. Det här var ett föredömligt enkelt recept och betydligt nyttigare än mina ostsåser :)
Katarina: Må så vara, men jag vill minnas att det bjuds på en hel del annat gott i just Singapore! :-)
Hanna: Det är en salig röra i vår frys, men jag blir alltid lika glad när jag hittar kantareller!
Receptomaten: Trattisar spelar inte i samma liga, men likväl förtrollande goda. Trattkantarellsoppa, mmmmm:-D
Frida: Joho, fast jag hoppas på en lång sommar först!
Tant grön: Du kan få komma hit på Tinas-svampplockar-skola i slutet av sommaren! ;-)
Magnus: Hehe. Och, tack!
Trattisar har vi gott om men de gula är bäst. Jag har kollat upp min frys nyligen och kommit på att vi har sju påsar (2 dl i varje) förvällda kvar av dem. Kan du förstå min lycka!?!
Jaja, detta var absolut en skrytkommentar :D
Lena: Hurra för skrytkommentarer, mer sådana! :-D
låter som en jättegod pasta! det receptet ska jag lägga på minnet. är det ”pigg” (gefle) du serverar den i?! :)
jag får även passa på att gratta dig i efterskott på födelsedagen :)
önskar dig även en fortsatt finfin helg :)
Tack för grattis! :-) Porslinet heter Pallas, Upsala Ekeby!