Kantarellkärlek

den 9 april 2011, kl 09:30

Summerar de senaste middagarna och kan konstatera att kvällen vi fuskade med veckomatsedeln och istället kokade ihop en nödlösning, bjöd på veckans överraskning. Tänk vad ett kantarellfynd i frysen kan höja såväl middagen som humöret. Och tänk att det bästa ätbara som finns är alldeles gratis. Älskade skog, tack för maten. Amen.

Kantarellpasta på vardagsvis
Koka 2 portioner pasta. Fräs en finhackad gul lök mjuk i lite rapsolja. Häll över en burk creme fraiche och en halv burk vatten. Rör ner lite smulad ädelost. Låt småputtra och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan i ostsåsen. Fräs kantareller i lite smör. Toppa pastan med funhackad tomat, smörstekta kantareller och finklippt gräslök.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Kantarellkärlek”

  1. Katarina kl 10:00, den 9 april 2011

    Kantareller är så goda, synd bara att det är svårt att få tag på här i Singapore! Önskar dig en skön helg!

  2. Hanna kl 10:45, den 9 april 2011

    Åh, vilken lycka att hitta kantareller i frysen, och så gott med gräslök till!

  3. @Receptomaten kl 12:54, den 9 april 2011

    Jag har en påse gula i frysen som jag vaktar med mitt liv.. Sista påsen :( Trattisarna finns det gott om ännu men det är ju inte riktigt samma skola..

    Trevlig helg!

  4. frida kl 16:17, den 9 april 2011

    gott! vi åt en annan variant av kantarellpasta i veckan, till det användes den allra sista påsen med kantareller som fanns i frysen. jobbigt läge, är det inte svampsäsong snart igen? ;)

  5. Tant Grön kl 23:02, den 9 april 2011

    Åh vad jag vill lärar mig att plocka svamp. Jag vill också göra sådanan där fynd i min frys!

  6. Magnus på Matlyckan kl 08:14, den 10 april 2011

    Vad gott det ser ut, blir alltid lika imponerad över dina bilder. Det här var ett föredömligt enkelt recept och betydligt nyttigare än mina ostsåser :)

  7. tina kl 20:50, den 10 april 2011

    Katarina: Må så vara, men jag vill minnas att det bjuds på en hel del annat gott i just Singapore! :-)

    Hanna: Det är en salig röra i vår frys, men jag blir alltid lika glad när jag hittar kantareller!

    Receptomaten: Trattisar spelar inte i samma liga, men likväl förtrollande goda. Trattkantarellsoppa, mmmmm:-D

    Frida: Joho, fast jag hoppas på en lång sommar först!

    Tant grön: Du kan få komma hit på Tinas-svampplockar-skola i slutet av sommaren! ;-)

    Magnus: Hehe. Och, tack!

  8. Lena kl 23:47, den 10 april 2011

    Trattisar har vi gott om men de gula är bäst. Jag har kollat upp min frys nyligen och kommit på att vi har sju påsar (2 dl i varje) förvällda kvar av dem. Kan du förstå min lycka!?!
    Jaja, detta var absolut en skrytkommentar :D

  9. tina kl 17:36, den 11 april 2011

    Lena: Hurra för skrytkommentarer, mer sådana! :-D

  10. Molly kl 15:46, den 1 september 2012

    låter som en jättegod pasta! det receptet ska jag lägga på minnet. är det ”pigg” (gefle) du serverar den i?! :)

    jag får även passa på att gratta dig i efterskott på födelsedagen :)
    önskar dig även en fortsatt finfin helg :)

  11. tina kl 09:41, den 2 september 2012

    Tack för grattis! :-) Porslinet heter Pallas, Upsala Ekeby!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen