Pimm’s hurra!

den 18 juni 2011, kl 10:59

Vissa recept går inte att väja för, dom dyker upp på väntade och oväntade ställen, igen och igen och igen. Så var det med Pimm’s, och igår gjorde vi slag i saken. Efter att ha handlat en flaska Pimm’s och kokat egen lemonad, så satte jag middagsgästerna i att hacka frukt och grönsaker. Ni ser vad dom låg i med hackandet, allt utom nektariner och morötter åkte ner i bålskålen. Vilket såhär får mig att tänka på att Livsmedelsverket som bekant rekommenderar 500 g frukt och grönsaker om dagen. Jag brukar visserligen inte ha några problem med att nå den gränsen, men igår tror jag att vi allesammans nådde den gränsen med råge. Tack för det Pimm’s, vi ses nog igen i sommar!

KLICKA HÄR FÖR ATT HOPPA VIDARE TILL DET UPPDATERADE RECEPTET PIMM’S 2.0!

Pimm’s

20 cl Pimm’s
75 cl lemonad (se recept nedan)
apelsin, lime, jordgubbar, gurka
färsk mynta
is

Tvätta och skär frukt och grönsaker (gurkan är obligatorisk i Pimm’s, skippa inte den). Blanda med kall lemonad, Pimm’s. mynta och is. Serveras kall, räcker till 4 större glas.

Lemonad
2,5 dl vatten
2 dl socker
5 citroner
1 liter vatten

Koka en sockerlag av socker och 2,5 dl vatten. Låt stå kallt. Pressa citronerna och sila. Blanda kall sockerlag med pressad citronsaft och vatten. Serveras kall.

Receptet på Pimm’s har jag plankat från min favorit-kakflicka, (Flickanokakorna ni vet). Jag vågar inte annat än att lyda när hon säger att gurkan är ett måste, och jag tror hon har rätt som vanligt. Hur man kokar lemonad frågade jag google. Vill man ha bubblor i sin lemonad så tillsätt 1 liter bubbelvatten istället för vanligt vatten.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen