Pimm’s hurra!

den 18 juni 2011, kl 10:59

Vissa recept går inte att väja för, dom dyker upp på väntade och oväntade ställen, igen och igen och igen. Så var det med Pimm’s, och igår gjorde vi slag i saken. Efter att ha handlat en flaska Pimm’s och kokat egen lemonad, så satte jag middagsgästerna i att hacka frukt och grönsaker. Ni ser vad dom låg i med hackandet, allt utom nektariner och morötter åkte ner i bålskålen. Vilket såhär får mig att tänka på att Livsmedelsverket som bekant rekommenderar 500 g frukt och grönsaker om dagen. Jag brukar visserligen inte ha några problem med att nå den gränsen, men igår tror jag att vi allesammans nådde den gränsen med råge. Tack för det Pimm’s, vi ses nog igen i sommar!

KLICKA HÄR FÖR ATT HOPPA VIDARE TILL DET UPPDATERADE RECEPTET PIMM’S 2.0!

Pimm’s

20 cl Pimm’s
75 cl lemonad (se recept nedan)
apelsin, lime, jordgubbar, gurka
färsk mynta
is

Tvätta och skär frukt och grönsaker (gurkan är obligatorisk i Pimm’s, skippa inte den). Blanda med kall lemonad, Pimm’s. mynta och is. Serveras kall, räcker till 4 större glas.

Lemonad
2,5 dl vatten
2 dl socker
5 citroner
1 liter vatten

Koka en sockerlag av socker och 2,5 dl vatten. Låt stå kallt. Pressa citronerna och sila. Blanda kall sockerlag med pressad citronsaft och vatten. Serveras kall.

Receptet på Pimm’s har jag plankat från min favorit-kakflicka, (Flickanokakorna ni vet). Jag vågar inte annat än att lyda när hon säger att gurkan är ett måste, och jag tror hon har rätt som vanligt. Hur man kokar lemonad frågade jag google. Vill man ha bubblor i sin lemonad så tillsätt 1 liter bubbelvatten istället för vanligt vatten.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Pimm’s hurra!”

  1. Helena kl 13:43, den 18 juni 2011

    Det var smaskens!

  2. Maria kl 14:14, den 18 juni 2011

    Pimm’s är fantastiskt gott i sommarvärmen. För bästa smak låt mynta och frukt och grönt ligga och dra i Pimm’s en stund innan du häller på is och dricka. Och att koka lemonad är överkusr *s* Jag använder 7Up, Sprite eller favoriten Ginger Ale. Prova!

    http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/08/pimms.html

  3. Megan kl 14:27, den 18 juni 2011

    Åh gud va gott! Jag har ju sån lemonadbehov just nu, vilken fantastisk twist!

  4. Tina kl 16:09, den 18 juni 2011

    Helena: :-)

    Maria: Kanske det, men ganska fint att ha en kanna lemonad i kylskåpet! :-) Vi lät frukterna dra tillsammans med mynta, Pimm’s och lemonad. Ska testa dra-i-bara-Pimm’s-varianten nästa gång! Tack!

    Megan: Du får handla ett lass citroner mao! :-)

  5. Emmy kl 16:45, den 18 juni 2011

    Jag blev nyligen bjuden på Pimms-drink. Har helt missat detta tidigare, men så gott! Jag tänkte jag skulle köpa hem en flaska, för det är perfekt att blanda till sommardrinkar med.

  6. Barbro kl 17:05, den 18 juni 2011

    Åh, vad du jobbar, kokar egen lemonad!
    Pimm´s lärde jag mig dricka för två år sen, jösses vad gott.

  7. Hanna kl 18:48, den 18 juni 2011

    Pimm’s i solen är grejer det :)

  8. charlotta kl 09:04, den 20 juni 2011

    håller med föregående talare – pimm’s är grejer det!

  9. När det vankas midsommar | pickipicki kl 14:02, den 20 juni 2011

    [...] Fläderbubbel Flädersaft Pimm's Rabarbervatten Smaksatt vatten på festligt vis Tweet Publicerad i midsommar | Inga [...]

  10. tina kl 22:11, den 20 juni 2011

    Emmy: Ja, hos oss var det beställningsvara. Hör dig för så att du har när det är dags! :-)

    Barbro: Lemonadkoket var inte avancerat, men gott blev det!

    Hanna: Solen saknas!

    Charlotta: :-D

  11. Saga kl 00:56, den 21 juni 2011

    Hej
    Brukar lasa din blogg for att fa matinspiration i London dar jag bor sen 6 ar

    Jag alskar Pimms, men brukar som Maria ovan blanda med Sprite/7-up el Ginger ale (battre an Sprite tycker jag). Massor av citron, lime, apelsin, jordgubbar, mynta och gurka till det. Kanske den basta sommardrinken och kommer drickas i Hyde park till sill och snaps pa midsommardagen (vi kan ju inte fira pa midsommarafton).

    Pa vintern kan man istallet dricka winter Pimms blandat med varm appeljuice, ungefar som varm kryddad cider. Rekommenderas nar det ar kallt och som alternativ till glogg.

  12. tina kl 11:30, den 21 juni 2011

    Saga: Tack för din kommentar, kul att läsa. Och jag ska helt klart testa vinter-varianten. Jag är ju svag för hemmasnickrade glögg-varianter, den här borde gå hem! :-)

  13. En fin försommarhelg | pickipicki kl 22:50, den 27 maj 2012

    [...] är så vacker som knallgula rapsfält På gräsmattan bjöds det på grillat till middag och Pimm’s i glasen Grannens kjol måste förresten ha haft något otalt med vår grill, oklart [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen