Ska vi kora årets hemmakock du och jag?

den 7 oktober 2011, kl 20:56

Den 19 oktober går finalen av Årets hemmakock av stapeln på Hamburger Börs. Precis som i fjol bjuds det på trerätters och matlagning på scen (i år är temat semesterminnen). Jag ska dit och tänkte därför fråga om du också vill följa med? Lämna i så fall ett recept i det här inlägget. Det enda kravet på receptet är att det ska vara kopplat till ett fint semesterminne (berätta gärna hur) och att receptet finns här senast söndag före midnatt. På måndag drar jag en vinnare som belönas med en biljett till sig och en vän. Deal?

Pickipicki lagar fjolårets vinnarrecept
Baconlindade älgfärsbiffar och svamprisotto på bovete

Skriv ut inlägg

24 kommentarer till “Ska vi kora årets hemmakock du och jag?”

 1. anna kl 21:15, den 7 oktober 2011

  Jag vill jag vill jag vill! Jag ska nog kunna klura ut nåt semesterrecept, måste det vara mat?

 2. tina kl 21:18, den 7 oktober 2011

  Anna: Mat eller efterrätt funkar fint vilket som!

 3. anna kl 21:21, den 7 oktober 2011

  Får man ge fler förslag så man har större chans att vinna?

 4. tina kl 21:24, den 7 oktober 2011

  Anna: En vinstchans per deltagare! Pratar vi om eventuella mutor och dylikt så kan de postas till det röda köket! ;-)

 5. Moma kl 21:26, den 7 oktober 2011

  JA, JA, jaaaa, jag vill! Jag ska bara se över recepten, så jag kommer snart tassandes här igen!

 6. anna kl 21:31, den 7 oktober 2011

  Hur många klänningar vill du ha?!

 7. tina kl 21:32, den 7 oktober 2011

  Moma: Hurra!

  Anna: Det råder ingen klänningsbrist här inte!

 8. Kusinen kl 22:00, den 7 oktober 2011

  Undrade just, men det var chatten! ;)

 9. anna kl 22:22, den 7 oktober 2011

  Nej just det, kanske ska gå leverans till min gata i stan istället.. Min garderob ekar

 10. Alexandra - kärlek på tallrik kl 23:06, den 7 oktober 2011

  Åh, vilken trevlig tävling =) Så fint av dig! Tror inte jag har så stor chans, men jag ska se om jag kan komma på något =)

 11. tina kl 23:32, den 7 oktober 2011

  Kusinen. Hon har den tendensen, du vet.

  Anna: Kanske!

  Alexandra: Här behöver man inte känna någon prestationsångest för fem öre, jag tänkte dra lott!

 12. anna kl 19:50, den 8 oktober 2011

  När tar vi pärlan och golfar ;)

 13. Studeravidare.se kl 22:30, den 8 oktober 2011

  Hejsan!

  Rolig tävling!

  Konstaterar också att du ju har mängder av besök till bloggen! Givetvis ska även du vara med och tävla om en MacBook Air 11″ hos oss på Studeravidare.se. Smit in på http://www.studeravidare.se/bloggtavling för mer info om hur man deltar!

  Lycka till

  Mvh

  Studeravidare-teamet

 14. TinaGustafsson.com kl 15:59, den 9 oktober 2011

  Kanontrevlig tävling, lycka till Moma!

 15. Anni kl 16:40, den 9 oktober 2011

  Oj, vilken trevlig tävling! Först såg jag att du redan fått 14 kommentarer och tänkte att då var det väl ingen vits att delta i tävlingen, men sedan såg jag att ingen ännu lämnat in ett recept?!

  Då vill jag med varm hand överlämna ett mycket brittiskt recept som jag blev bjuden på hemma hos min vän Carole utanför Harrogate. Vi har känt varandra sedan vi blev brevvänner i tidiga tonåren och träffas fortfarande lite då och då. Hon är faktiskt min allra äldsta vän som jag fortfarande umgås med, inser jag nu!

  Senast vi sågs, i påskas förra året, bodde jag först på en kanalbåt med min familj sedan hyrde vi ett hus i Harrogate och träffade vännerna varje dag i en vecka. Då bjöd Carole bl a på denna citronpudding:
  http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/11/en-brittisk-citronpudding.html

 16. Anni kl 16:42, den 9 oktober 2011

  OJ! När jag skickat detta inser jag ju att det dessutom är hennes födelsedag idag! Måste ringa! Vilken slump!

 17. Maja kl 18:24, den 9 oktober 2011

  Hej Tina!

  Jag skulle väldigt gärna följa med på finalen av årets hemmakock! Jag har ett recept på en efterrätt som jag brukar göra under sommarens lata semesterdagar på landstället. Ursprungligen lärde jag mig det när jag var på matlagningskollo(!). Det sommarkollot var fantastiskt roligt! Har tyvärr inga exakta mått-angivelser då jag inte har något nedskrivet recept kvar utan brukar köra på känsla.

  Jordgubbar med smak av stjärnanis serverat med ingefärsgrädde
  Koka en sockerlag, lika delar vatten och socker, med stjärnanis i (några stycken beroende på hur mkt jordgubbar du har och hur mkt laktritssmak du vill få). Låt lagen svalna. Skölj och snoppa jordgubbar, skär de i mindre bitar. Låt jordgubbarna dra en stund i lagen. Vispa grädde som smaksätts med fint riven ingefära och en nypa socker. Servera tillsammans!

  Hoppas på tur i lottningen! :)

 18. Johanna Berg kl 19:09, den 9 oktober 2011

  Åh! Det låter jätteroligt!
  Dessa höstiga tider påminner mig om när jag tog ledigt för att åka hem och plocka svamp med min mamma för några år sedan. Jag känner mig aldrig så rik som när jag nyttjat skogens skafferi. Vi plockade oändliga mängder trattkantareller, och det tog aldrig slut! Det gjorde nästan ont i hjärtat att lämna så mycket fin svamp i skogen, men vi orkade inte rensa mer. Mamma bjöd mig då på en fantastiskt rätt. Jag trodde inte att svamp och fisk passade ihop, men ack så fel jag hade. Denna lax är alldeles ljuvlig!

  http://miss-spring.blogspot.com/2010/04/mitt-basta-fiskrecept.html

  Så, nu hoppas jag på tur!!!

 19. Eva Tiselius kl 21:16, den 9 oktober 2011

  Hej!
  Ett av mina favoritrecept är mammas ostbollar. Jag har en massa minnen från då mamma bjudit gästerna på dessa och ett av de bästa var från förra sommaren, då jag var hemma i Dalarna och blev firad på min födelsedag. Vi åt då bollarna i solnedgången i väntan på att köttet på grillen skulle bli varm.

  OSTBOLLAR
  100g smör
  1ägg
  3msk grädde
  1,5tsk bakpulver
  0.5tsk salt
  1dl riven ost
  Dekor: Gröna oliver
  Smält smöret och låt svalna något.
  Tillsätt ägg+grädde (i kastrullen).
  Blanda mjöl+bakpulver och rör ner i kastrullen.
  Tillsätt salt och vän i den rivna osten. (Gör ovanstående ganska snabbt)
  Klicka ut c:a 40 toppar av smeten på en smord plåt eller bakplåtspapper. Tryck ner en halv oliv i varje ”topp”. Grädda mitt i ugnen, 250grader i c:a 7min. Servera genast.

  Mvh Eva Tiselius

 20. anna kl 22:09, den 9 oktober 2011

  Jag vill tipsa om en efterrätt som jag åt i Italien för 8år sen. Man tar en stor glasskål och varvar glass, (vanilj och daimglass)vispad grädde och massor med färsk frukt som kiwi, jordgubbar och mango, och sen toppar man med ett körsbär och en stor skiva vattenmelon! En riktig sommarefterrätt för den som slutat att räkna kalorier..

 21. Pernilla kl 22:14, den 9 oktober 2011

  jag hade gärna velat kora årets hemmakock tillsammans med dig, men det är ju det lilla kruxet med att det ska gå av stapeln i stockholm. så typiskt!

 22. Helena Ljunggren kl 09:22, den 10 oktober 2011

  Jag får följa det på distans eftersom dom valt att lägga det så väldigt långt bort från mig. Det är lite skandal men dom är förlåtna :D

 23. Eva Tiselius kl 19:08, den 10 oktober 2011

  Ojsan, såg att jag missat att skriva med mängden mjöl i favoritreceptet på Ostbollar här ovan. 3dl vetemjöl skall blandas med bakpulvret.
  Mvh Eva

 24. tina kl 20:08, den 10 oktober 2011

  Tina: Men vart tog Momas bidrag vägen? :-S

  Anni: Citronpuddingen låter ljuvlig, den måste testas. Jag är svag för allt med citron i. Har du förresten testat citronkladdkakan? http://www.pickipicki.se/2010/10/far-jag-lov-att-bjuda-pa-fredagskaka/ Prima citronfika det med!

  Maja: Tur i lottningen hade du, grattis! Jordgubbarna låter ljuvliga, matlagningskollo likaså! :-)

  Johanna: Fisken ska testas, har många trattkantareller och måste lära mig laga annat än risotto och soppa. ;-)

  Eva: Ostbollar, vilken kul grej! :-D

  Anna: Oj, det låter alldeles galet mäktigt. :-)

  Pernilla: Det där Stockholm liksom!

  Helena: :-)

  Eva: Tack!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen