Snart drar jag igång elvispen!
Om tio minuter väcker jag Uppsala genom att elvispa klappgröt i radion. Det är inte för intet klappgröt heter vispgröt (vispipuuro) på finska. Ju länge man vispar desto fluffigare (läs godare) blir den. Du som är nyfiken på hur länge jag vågar vispa, lyssna här vetja! Något jag däremot inte törs berätta i radio, så är det att jag ätit klappgröt till efterrättsmellis varje kväll i två veckor. Hoppsan?
Klappgröt
5 dl vatten
2 dl lingonsylt (eller lingonsaft)
1 dl mannagryn
2 tsk maizena
Koka upp vatten och lingonsylt, rör ner mannagrynen och låt koka några minuter under omrörning. Rör ut maizena i lite kallt vatten och rör ner. Låt koka ytterligare någon minut under omrörning. Ta kastrullen från spisplattan och vispa med elvisp i 5-10 minuter (jag vispade i åtta minuter!). Serveras lite ljummen tillsammans med kall mjölk.
Publicerad i gröt, lingon, lingonsylt, radiomat | Kommentarer (35) Skriv ut inlägg