Minipatrullen testar!

den 24 oktober 2011, kl 19:55

Häromhelgen hade vi världens bästa 2,5-åring på besök, och hennes fina mamma givetvis. Jag får sällan prestationsångest vad gäller innehållet i matsäckskorgen, men den här gången ville jag verkligen göra succé. Efter att ha ägnat förmiddagen åt att koka nyponsoppa och steka äppelplättar försökte jag dra ur gullungen ett matsäcksbetyg på skalan 0-10, men det visade sig vara helt omöjligt. Tur då att bilderna nedan fastnade i kameran, är inte det här en 10:a så säg?


Hej äppelplätt!

Hejdå äppelplätt!

Hej jättemätt!

Recepten
Nyponsoppa
Äppelplättar 

Skriv ut inlägg

Hej måndag!

den , kl 10:00

Lycka är att hitta svartkål i mataffären, det händer nämligen inte särskilt ofta. Fräst i smör och toppad med lite salt och svartpeppar sopar den banan med vilken sallad som helst. När man sedan ätit smörfräst svartkål som tillbehör till maten sju dagar i ett svep, då avslutar man svartkålsveckan med att hacka ner det sista i en krämig svamppasta. Och så tänker man att det var synd att den fina idén inte slog en lite tidigare.

Krämig pasta med svartkål och trattisar
350 g trattkantareller
ca 75 g svartkål
0,5 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 dl grädde
rivet skal från 1 liten citron
salt och svartpeppar
0,5 dl riven vällagrad ost
4 port bandpasta

Koka pasta. Finhacka lök och vitlök, fräs mjuk i olja. Tillsätt grovhackad svamp och låt fräsa ca 5 min, vänd ner grovhackad svartkål (skär bort den grova delen av stjälken) och fräs ytterligare någon min. Häll över grädde, låt koka någon min. Smaka av med rivet skal från citron, salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Toppa med lite riven ost.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen