En portion davosgröt till frukost?

den 16 februari 2012, kl 07:30

Idag äter vi davosgröt i studion och blandar ihop egen sportdryck. Varför då undrar du? Därför att morgonens tema är vintersport av stora mått. Nu är ju inte maten hela svaret på frågan hur man orkar milvis på skidor eller skridskor, men definitivt inget man tar sig i mål utan. Davosgröten är en kall frukost- och mellisgröt som sägs härstamma från skidlandslaget. En riktig skidåkargröt med andra ord. Tänk om det är just den här gröten som får mig att plocka fram längskidorna för första gången den här vintern? Jag tror och hoppas det.

Davosgröt
3/4 dl havregryn
1/4 dl rågflingor
2 dl naturell yoghurt

Blanda och låt stå i kylskåp över natten. Serveringsförslag: 1) kanel, skivad banan och äpple eller 2) bär och en näve nötter och frön.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “En portion davosgröt till frukost?”

  1. Ann-Louise kl 08:29, den 16 februari 2012

    Davosgröt är verkligen överraskande gott. Jag brukar även ha i russin som hinner bli riktigt saftiga över natten.

  2. anna kl 21:43, den 16 februari 2012

    Spännande!

  3. Emmy kl 21:51, den 16 februari 2012

    Davosgröt har jag aldrig hört talas som, än mindre smakat. Får lov att testas!

  4. Lottzy kl 14:52, den 17 februari 2012

    Det här låter som något för mig. Kul med lite variation även till fruksot. Jag gillar ju birchermûsli, kolla gärna in på http://matlottzy.blogspot.com/2011/09/god-morgon-med-bircher-musli.html

    hälsningar Lottzy

  5. marine kl 18:46, den 17 februari 2012

    man kan även låta den svälla med bär, t.ex hallon, så blir det mycket mer smak. Supergott :)

  6. Marikka kl 18:52, den 17 februari 2012

    Låter lite mysko, mn kanske vore det något för mig som är så morgontrött. Spännande, måste testas!

  7. Josefina kl 19:10, den 17 februari 2012

    Saknar dina besök och dina kommentarer. Ha en skön helg + kram.

  8. NinaS. kl 16:26, den 18 februari 2012

    Intressant! Det där har jag ätit i många varianter under flera år utan att veta att det hette Davosgröt :) Vill man lyxa ordentligt kan jag rekommendera lite ringlad lönnsirap på toppen!

  9. Lotta kl 21:44, den 18 februari 2012

    Det där måste jag ju testa! Passa bra inför morgondagens pass på längdskidorna.

  10. Kristina kl 11:53, den 20 februari 2012

    Det var jättegott!

  11. tina kl 19:16, den 20 februari 2012

    Ann-Louise: Smart! Nästa gång ska jag fylla gröten med bär, det borde väl bli gott?

    Anna: Testa!

    Emmy: Japp, gör det vetja!

    Lottzy: Tack för länk, får testa den nästa gång!

    Marine: Det kan jag tänka mig! Tack för tips, frysen är full av hallon så det blir ju toppen!

    Marikka: Eller hur, alla tidssparare är välkomna!

    Josefina: Kram

    NinaS: Lönnsirap, det får bli en helgfrukost tror jag, gott!

    Lotta: Lycka till i spåren!

    Kristina: Vad fint! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen