Potatissalladen bekänner färg!

den 28 maj 2012, kl 22:45

Har ni sett en så färggrann potatissallad? Det är knappt så att jag har det själv. I flera år har vi ätit potatissallad med basilikaolja som dressingbas, våra potatissallader är med andra ord alltid gröna. Grönt må vara skönt, men ikväll fick jag syn på tomatpeston på butikshyllan och beslutade i samma ögonblick att det var dags för en röd potatissallad som variation. Så blev det, en röd potatissallad med smak av Italien och grillad kyckling till det. Funderar redan på vad det blir för färg på nästa potatissallad, tips?

En röd potatissallad med smak av Italien
Skrubba och koka 1 kg färskpotatis. Ånga av och låt svalna. Blanda 3/4 dl creme fraiche med 3 msk tomatpesto, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Skiva en 0,5 rödlök fint och strimla ett gäng soltorkade tomater. Blanda dressingen med potatis, rödlök och ruccola. Toppa med kalamata oliver och rostade pinjenötter.

Skriv ut inlägg

22 kommentarer till “Potatissalladen bekänner färg!”

  1. Katarina kl 02:40, den 29 maj 2012

    Snygg potatissallad! Och bra idé att använda tomatpesto :)

  2. Elin kl 07:27, den 29 maj 2012

    Åh tack för tips! Jag har en röd pesto med valnötter som jag snart är nere i botten i (samma som är med i ett recpet tidigare i veckan med gnocchisallad) och behöver använda upp. Ser ut att kunna bli en potatissallad till helgen! :)

  3. Martina kl 09:35, den 29 maj 2012

    En extremt snygg potatissallad precis i min smak. Snor nog receptet rakt av tror jag ;-)

  4. frida kl 10:53, den 29 maj 2012

    Gul potatissallad med dijonsenap som smak och färg är min favorit alla dagar!

  5. Ann-Louise kl 11:15, den 29 maj 2012

    En sådan grand sallad! Vad sägs om en saffransgul potatissallad nästa gång? Här kommer ett smakprov som du kan leka vidare med… ;)

    http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/05/matresor.html

  6. Plommonet kl 11:32, den 29 maj 2012

    Jag röstar på att du kör på en lila/blå potatissallad och använder Blå Kongo-potatisen! :)

  7. Hanna kl 11:52, den 29 maj 2012

    Den ser verkligen god ut!

  8. Slaktarn kl 15:42, den 29 maj 2012

    Vilken fin blogg! Halkade in genom ett inlägg om myntaplantering. Ska kika vidare nu :-)

  9. tina kl 16:48, den 29 maj 2012

    Katarina: Ja, tomatpesto är gott. En vardagsfavorit här på picki är Kusinens tonfiskpasta: http://www.pickipicki.se/2008/09/kusinens-tonfisksas-till-pasta/

    Elin: Gnocchisallad vore ju inte så dumt!

    Martina: Ja gör det vetja! :-)

    Frida: Mmm, gottgott!

    Ann-Louise: Åh saffran, tack för receptlänk!

    Plommonet: Jag har aldrig gjort potatissallad med blå potatis, det måste ju givetvis testas! :-)

    Hanna: God var den!

    Slaktarn: Välkommen hit, hoppas du kommer att trivas!

  10. Sara på Vardag.nu kl 22:38, den 29 maj 2012

    Vilken snygging till potatissallad! :)

  11. tina kl 22:39, den 29 maj 2012

    Sara: Snygg och god, bra kombo!

  12. Mårtenssons kök kl 19:37, den 30 maj 2012

    Att salladen sen passar så attans fint till duken gör ju inte det hela sämre precis!

  13. Alexandra - kärlek på tallrik kl 23:19, den 30 maj 2012

    Vilken underbart somrig potatissallad – och härligare bild får man leta efter! YUM :D

  14. tina kl 23:52, den 30 maj 2012

    Mårtenssons kök: :-)

    Alexandra: Det var fint sagt!

  15. Johanna kl 08:20, den 31 maj 2012

    Vi lever på potatissallad här just nu. Hittills har vi avverkat en med chèvre och spenat (och senapsvinägrett) och en jättegod med pesto och gröna bönor som får bli favorit i repris SNART minsann.

    Jag gjorde en häromveckan som hade potential att bli god, med sockerärter och Kung Markattas tomat- och olivtapenade, men tyvärr köpte jag i nånslags eftermiddagslapsus blå potatis. Dessvärre klarade jag inte av att bortse från utseendet så jag vet inte vad det smakade riktigt :)

    Vart var jag på väg med det det här? Vet inte. Gör inte blå potatissallad, kanske? :)

  16. tina kl 22:27, den 31 maj 2012

    Johanna: Getost och spenat låter som ett vinnande koncept! Jag tycker att det låter tjusigt med en blå potatissallad! :-D

  17. Ann-Sofi MATSAFARI kl 21:47, den 1 juni 2012

    Så ljuvlig sallad med alla fina färger:)

  18. tina kl 14:53, den 2 juni 2012

    Ann-Sofie: Färggrann mar är den bästa, svårt att inte bli glad liksom!

  19. milla kl 10:12, den 3 juni 2012

    Vilken härlig variant på potatissallad

  20. tina kl 14:03, den 3 juni 2012

    Milla: :-)

  21. Anna kl 14:32, den 6 juni 2012

    Verkligen färgglad och vacker potatissallad :-)

  22. tina kl 19:50, den 6 juni 2012

    Anna: Färgglatt ska det va!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen