Fisktipsen!

den 29 oktober 2012, kl 19:46

I förmiddags kastade jag ut en fråga om middagstips på twitter. Lättlagat och gärna fisk var önskemålen, och tänk jag fick så många finfina tips i retur att det kan tänkas bli fisk resten av veckan. Kvällens fisk blev den Sara inspirerade till. En god kolja under ett grönt täcke. Det kanske vore en sådan man skulle varit idag. Tänk att få lägga sig under täcket i en varm ugn, sannolikt det enda som skulle kunna väga upp cykelturen hem i storm och spöregn.

Fisk under grönt täcke
1 kg koljafilé (eller annan smart vit fisk)
1 kruka basilika
ett litet hörn parmesanost
1,5 dl soltorkade körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Mixa basilika, tomater och ost till en kräm. Rör ner creme fraiche och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Skär fiskfiléerna i 15 cm långa bitar, vit dubbel. Lägg fiskpaketen i en ugnsform och bred över basilikaröra. Baka mitt i ugn i 150 grader till 57 grader. Servera med ris och gröna bönor.

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Fisktipsen!”

  1. anna kl 19:49, den 29 oktober 2012

    Det lät ju gott !

  2. Sara på Vardag.nu kl 20:09, den 29 oktober 2012

    Ja, hujadamej, jag har frusit hela dagen! Att krypa in med täcket i ugnen låter näsan som en bra idé ;)

  3. sofie mumsfillibaba kl 20:09, den 29 oktober 2012

    Vad gott det lät. Längesen jag lagade fisk. Den spar jag!

  4. Emmy kl 20:23, den 29 oktober 2012

    Låter som en toppenrätt! Perfekt med snabblagad god mat på vardagarna.

  5. tina kl 19:19, den 30 oktober 2012

    Anna: Det var det också!

    Sara: Ja! :-)

    Sofie: Gör det, fisk är fina grejer. Jag tänker på fisksoppa ungefär varje dag.

    Emmy: Japp!

  6. C kl 09:18, den 1 november 2012

    Från blåbärsgröt till gudalik fiskgryta, laga och njut!

    http://mamalivet.blogspot.se/2012/11/fiskgryta-fran-himlen-eller-har-fran.html

  7. tina kl 07:51, den 3 november 2012

    C: Tack för tips!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen