Men titta här då!

den 25 januari 2013, kl 18:47

I veckans podcastavsnitt pratar vi rotfrukter som i favoritrecept, vilken rotfrukt som är kusin med vem, hur svenska en del av dom egentligen är samt vilka som är deras bästa smakkompisar. Och så pratar vi lite annat sådär som det lätt blir, Johan avslöjar till exempel hur det kommer sig att han i veckan for till en annan del av Köping för att köpa 40 kg mandelmassa. Sen kan det också ha hänt att han fick mig att rodna två gånger, medan jag i min tur fick honom att ta i hand på att testa vego samtliga dagar i veckan som kommer och att vi någon minut eller två pös över i ren mallighet över att Göteborgs Posten i söndagens tidning tipsade om vår lilla podcastbebis på samma topp-fem-lista som bland annat min favorit Värvet. Lyssna på iTunes eller här och glöm sen inte att dela med dig av dina egna rotfruktsfavoriter. Okej?

Rotfruktsfavoriterna
Palsternacksmos med citron
Fattigsmanssparris
Rödbetspeston
Skördepizza med tunt hyvlade rödbetor och getost
Bästa morotssoppan med smak av feta och timjan
Johans morotskaka
Inlagda rödbetor

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Men titta här då!”

  1. Emmy kl 19:33, den 25 januari 2013

    Vad kul!

  2. anna kl 19:37, den 25 januari 2013

    Är det notisen som gör att ni är ute och äter gomiddag? När ska vi boka in min julklapp?

  3. Beata kl 21:08, den 25 januari 2013

    Vad roligt för dig! :)

  4. tina kl 21:20, den 25 januari 2013

    Emmy: Det var otippat men roligt!

    Anna: Haha, nej, vi firar Carls födelsedag i efterskott. Bestäm du.

    Beata: :-)

  5. Ansibecki kl 08:51, den 26 januari 2013

    Vad kul med tidningen! Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på er än men varje gång du skriver om det tänker jag att jag MÅSTE göra det :)

    Har du inte testat dessa tekakor med skrädmjöl tycker jag du ska göra det. Fantastiskt goda!
    http://ansibecki.blogspot.se/2013/01/tekakor-med-skradmjol.html

  6. tina kl 09:36, den 26 januari 2013

    Anskibecki: Det har jag inte gjort, tack för tipset! I somras gjorde vi blåbärsgröt med skrädmjöl efter att någon tipsat, var det kanske du?

  7. Rasmus kl 13:07, den 26 januari 2013

    Kålrot är lite knepig, men jag är väldigt förtjust i den. Rå eller kokt är den inte så god, men jag brukar ta med den när jag ugnsrostar rotfrukter. Rostningen framhäver ju sötman hos flera andra rotfrukter, men i synnerhet hos kålroten. Smaken blir betydligt mildare.

    En sak som bara de som har riktig tur kan göra är att äta kålrotsblasten! Du vet ju att jag väldigt gärna äter blad och blast från en massa olika växter, och kålrotsblast är en av de allra godaste! Tyvärr är den praktiskt taget omöjlig att köpa, och kan nog bara fås direkt från kolonilotter eller andra små odlingar. Jag har bl a gjort de här två rätterna:
    http://vegologi.blogspot.com/2011/09/pasta-med-vitlokssauterad-kalrotsblast.html
    http://vegologi.blogspot.se/2011/09/wokad-kalrotsblast-med-nudlar-gurka-och.html

  8. tina kl 16:22, den 26 januari 2013

    Rasmus: Men du, det har du ju rätt i! Ugnsrostad är den helt okej. Blasten låter desto mer spännande, men det betyder å andra sidan att jag måste odla något jag egentligen inte gillar. Dilemmat i det! Tack för länkar!

  9. Josefina kl 18:01, den 26 januari 2013

    Vad kul! :))

  10. tina kl 19:43, den 26 januari 2013

    Josefina: <3

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen