Här är den, söndagspaellan

den 18 mars 2013, kl 17:10

Här är den, söndagspaellan vi bjöd Johannes och Helena på igår kväll. När fyra viljor ska enas, en vilja vill ha kyckling, en annan skaldjur och en tredje något krämigt, då finns det nog bara ett alternativ att duka fram på bordet och det är det här. Den enda av oss som inte fick sin vilja igenom var han som önskade pasta, men när han serverade sig sin tredje portion så kändes det som att han var rätt nöjd ändå (alternativt hungrig).

Paella
1 gul lök
1 msk rapsolja
400 g kyklinglårfilé
0,5 g saffran
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl paellaris (el annat rundkornigt ris)
1 burk konserverade körsbärstomater
1 paprika
7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
500 g räkor med skal
250-300 g frysta musslor utan skal
kräftstjärtar
persilja och citronklyftor

Rensa kycklinglårfiléerna och fräs i olja tillsammans med saffran. Salta och peppra. Tillsätt finhackad lök och fräs mjuk, tillsätt finhackad vitlök samt ris och fräs en liten stund till. Häll över varm buljong samt tomater. Låt  puttra under lock i 15 min, tillsätt paprika delad i mindre bitar. Späd ev med lite mer vatten. Låt småputtra tills riset är klart, ytterligare ca 5 min. Tillsätt mot slutet skalade räkor, musslor och kräftstjärtar. Smaka av med mer salt och peppar. Klipp över färsk persilja. Servera med citronklyftor.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Här är den, söndagspaellan”

  1. Emmy kl 20:21, den 18 mars 2013

    Åh, jag kan känna doften ända hit. Ljuvligt! Och så vacker mat.

  2. Martina kl 20:46, den 18 mars 2013

    Mmmm, så gott det ser ut!

  3. Josefina kl 14:22, den 19 mars 2013

    Det var så länge sen jag gjorde paella, och det är ju så fantastiskt gott … Saffran!

  4. tina kl 17:46, den 19 mars 2013

    Emmy: Ja det blir fint med alla färger!

    Martina: :-)

    Josefina: Saffran! <3

  5. Moma kl 21:41, den 19 mars 2013

    Herre Jesus vad gott! Angående räkmackan, spar till mig, jag behöver verkligen hjälpa mina på traven!!

  6. tina kl 21:47, den 19 mars 2013

    Moma: Kom hit så ska vi servera dig några räkmackor! <3

  7. Moma kl 22:20, den 19 mars 2013

    Sitter på tåget nu!

  8. tina kl 22:24, den 19 mars 2013

    Moma: Toppen! Bäddsoffan är alltid bäddad för dig! Och vet du vad du får till efterrätt? Saffransglass som smakar lussebulle. :-D

  9. Lovisa kl 23:47, den 26 mars 2013

    Hej! Nu tänkte jag faktiskt ta och fråga dig, för nu har jag funderat ett tag. Vad är det för kostutbildning du har? Visst är du utbildad nutritionist men studerar vidare också? :) Jag läser själv masterprogrammet i kostvetenskap, men vill verkligen få lite mer djupgående näringslära och kött på benen och jag tror att du är rätt person med rätt tips!

    Helt fantastisk mat & inspiration!

  10. tina kl 07:41, den 27 mars 2013

    Lovisa: Jag har en magisterexamen i nutrition, en utbildning som är ett samarbetsprogram mellan Stockhoms universitet och Karolinska institutet. Här hittar du utbildningsplanen för kandidat- http://nutritionistforeningen.org/media/kandidatprogram2010.pdf respektive masterprogrammet: http://nutritionistforeningen.org/media/masterprogram2010.pdf
    Det jag läser nu är ingen vidareutbildning inom nutrition utan läkarprogrammet. :-)

  11. Isflingan kl 07:54, den 14 september 2013

    Bad att få paella till middag när jag kom hem till föräldrarna o denna goda blev jag bjuden på igår :) men en hälsning från pappan, var i ingredienslistan hittar han paprikan som ska i?

  12. tina kl 20:38, den 24 september 2013

    Isflingan: Åh, slarvigt av mig. Ska rättas genast, hälsa pappan och tacka!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen