Vi tjuvstartar nu!

den 28 mars 2013, kl 07:19

Om en liten stund tjuvstartar vi påsken i P4 Morgon Uppland. Att fylla äggskal är alltid roligt och idag fyller vi våra med dillslungad potatis i botten, laxmousse och så lite dill och laxrom på toppen. Fint och gott till påskbordet. Vad man gör av innehåller i åtta ägg? Till exempel världens bästa skånska äggakaka.

Ägg(-skal) fyllda med potatis i dillolja, laxmousse och laxrom
Koka 2 potatisar med skal och låt kallna. Skär försiktigt toppen av 8 ägg för att kunna servera fyllningen i äggskalen. Spara äggen (och laga förslagsvis skånsk äggakaka). Bryt av äggskalskanterna för att få en äggskalsskål att servera ur. Skölj skalen noggrant och låt torka. Stavmixa dillolja: 0,5 dl rapsolja tillsammans med 1 dl färsk dill. Smaka av med 1 krm pressad citron och en nypa flingsalt. Stavmixa också 150 g varmrökt lax med 1/4 dl grädde till en slät smet. Skala och tärna potatisen smått, blanda med dillolja. Lägg dillpotatis i botten i äggskalen, spritsa över lite laxmousse och toppa med laxrom och färsk dill.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Vi tjuvstartar nu!”

  1. I huvudet på Elvaelva kl 08:16, den 28 mars 2013

    Väldigt, väldigt fin bild, Tina. Å harrlitt me litta reedi skeånsk eggakaoga ;-) Ha nu en riktigt härlig påsk! /kram Sofija.

  2. Nässelblom & choklad kl 14:38, den 28 mars 2013

    Vad fint och gott det ser ut! Ha en härlig påsk med godsaker och sol!

  3. Marja - Baka Sockerfritt kl 16:31, den 28 mars 2013

    Så tjusigt! Riktig påskkänsla på det!

  4. Josefina kl 00:08, den 29 mars 2013

    Vilka jättefina fyllda äggskal! laxmousse – vilken dröm! Önskar dig en glad och god påsk kära picki!

  5. Moma kl 09:25, den 29 mars 2013

    Riktigt fin bild, det är så jag vill krypa in och bosätta mig där den bor!

  6. tina kl 10:14, den 29 mars 2013

    Sofija: :-D Eggakaoga! Glad påsk!

    Nässelblom&choklad: Detsamma fina du!

    Marja: :-)

    Josefina: Detsamma! Kram!

    Moma: Haha, det skulle se ut det. Glad påsk moman!

  7. Hanna kl 13:13, den 3 april 2013

    Detta ser och låter ju fantastiskt! Och äggakaka har jag inte ätit på evigheter, så gott!

  8. Tina kl 09:53, den 4 april 2013

    Hanna: Ja, hurra fòr àggakaka!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen