Kronärtskocksdippen!

den 30 januari 2014, kl 08:39

Det här är kronärtskocksdippen vi åt i P4 Morgon tidigare idag. God som dipp, god som röra till mat. Uppfattat? 

Kokta kronärtskockor med smör och citron
Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna ordentligt. Koka i lättsaltat vatten tills bladen lätt lossnar (ca 20-40 min beroende på storlek). Häll av vattnet och låt kronärtskockorna rinna av ordentligt. Ät som plockmat, lossa bladen ett i taget och dippa i en skål med smält smör, lite rivet citronskal och flingsalt.

Kronärtskocksdipp
1 stor burk kronärtskockshjärtan i olja (avrunnen vikt ca 250 g)
drygt 0,5 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk citronsaft
flingsalt och cayennepeppar

Häll av oljan. Mixa samtliga ingredienser. Gott t ex till tortillachips (Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt).

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Kronärtskocksdippen!”

  1. Malin kl 19:49, den 30 januari 2014

    tack nu var fredagskvällens plockrätt klar :)!
    Ser supergott ut!

  2. Kim kl 21:20, den 30 januari 2014

    Ojsan så gott!
    Vet du, jag tror aldrig jag ätit kokta kronärtskockor…. (ställer mig i skämshörnan).
    Men jag har däremot gjort en dipp av kronärtskockshjärtan och stora vita bönor – DET var gott!

  3. Fröken Dill kl 12:22, den 31 januari 2014

    Kronärtskocka kan aldrig bli fel!
    I dagarna planterar jag fröer till säsongens kronärtskocksplantor. Låååång utvecklingstid, men väl värda att vänta på.
    Trevlig fredag önskar fröken Dill

  4. Helena mitt i smeten kl 22:24, den 31 januari 2014

    Mmm, ser mycket gott ut!

  5. anna kl 07:45, den 1 februari 2014

    Ska göras när jag kommer hem!

  6. Sandras Matkrypin kl 09:52, den 1 februari 2014

    Åh, va gott! Jag älskar såser och röror och denna får det bli nästa gång :)

  7. Mattias kl 19:09, den 1 februari 2014

    Lät gott!

  8. Helena / Bara en kaka till kl 20:00, den 2 februari 2014

    Vilken härlig bild, underbara färger! Och dipen låter inte dum den heller! :-)

  9. tina kl 20:33, den 2 februari 2014

    Malin: Hoppas den smakade! :-)

    Kim: Man behöver aldrig skämmas för vad man inte ätit respektive ätit, tror jag åtminstone. Stora vita bönor i samma röra låter ju inte som en dum idé alls.

    Dill: Åh, tänk små frön redan. Då har du något att längta efter, härligt!

    Helena: :-)

    Anna: Ja gör vetja!

    Sandra: Fint!

    Mattias: Är gott!

    Helena: Jag ahr målat mitt hem i picki-blått! ;-)

  10. Mille kl 09:22, den 3 februari 2014

    Hej,
    jag blir så glad varje gång jag går in här hos dig.
    Alltid något gott som JAG gillar, tack!!
    ~Mille

  11. tina kl 15:53, den 3 februari 2014

    Mille: Men tack, och jag blir alltid lika glad över så här fina kommentarer!

  12. Frida kl 08:27, den 4 februari 2014

    Ser dina finska iittala-skålar och måste tipsa om min mugcake-variant av den finska runebergstårtan som vi äter imorgon… Glad Runebergsdag! :)
    http://theangelinkitchen.wordpress.com/2014/02/04/mugcake-runeberg-style/

  13. tina kl 08:48, den 4 februari 2014

    Frida! Nämen, tjusigt! Vet du, jag åt min livs första runebergstårta för ett år sedan. :-)

  14. Emmy kl 13:57, den 4 februari 2014

    Varför har jag inte testat kronärstkocksdip ännu?! Får bli ändring på det! Jag älskar kronärtskockor i alla former. Äter gärna de inlagna hjärtanen som plockmat.

  15. Josse kl 16:29, den 4 februari 2014

    Kronärtskockor åt vi regelbundet hemma när jag var barn/tonåring. Vi fick varsin och drog sen bort bladen, doppade i smör och skrapade av innehållet med tänderna. Otroligt gott …

  16. tina kl 20:24, den 6 februari 2014

    Emmy: Ja, hjärtan till plock är fina grejer!

    Josse: Ja! :-D

  17. Nässelblom & choklad kl 15:29, den 12 februari 2014

    Kokta kronärtskockor är supergoda och dessutom så snygga. Dipp gjort på kronärtskocka har jag däremot aldrig testat. Kanske skulle jag våga mig på det. Ser gott ut på din fina bild!

  18. tina kl 17:28, den 3 mars 2014

    Nässelblom: Tack fina du!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen