Len blomkålspuré

den 25 februari 2008, kl 21:20

Jag har hittat en ny matblogg att tycka om, Salt & Peppar. Där hittade jag inspiration till bland annat blomkålspuré. Det brast dock lite i kommunikationen mellan mig framför datorn och kocken i köket, så det blev en blomkålspuré i lenaste laget. Dock var den väldigt god. Den kommer att serveras igen, då provar vi nog orginalreceptet på riktigt. Såhär gjorde vi ikväll, det var inte så dumt det heller;

En väldigt len blomkålspuré
4-5 potatisar
ett halvt blomkålshuvud
2 dl mjölk+3 dl vatten
salt, svartpeppar
en klick smör

Koka potatisarna i lätt saltat vatten. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i mjölk/vatten. Mixa potatis tillsammans med blomkålen och 2 dl av blomkålsspadet till en slät puré. Salta, peppra och rör i lite smör.

small_img_5148.jpg

small_img_5154.jpg

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Len blomkålspuré”

  1. Millan kl 09:19, den 26 februari 2008

    Vad kul att du uppskattar vår kokbok och blogg :) Ska surfa runt på din sida lite nu!

  2. Ett väldigt gott bröd | pickipicki kl 16:35, den 26 februari 2008

    [...] som det gjordes blomkålspuré igår, så bakades det bröd utifrån ett recept på samma sida; Salt&Peppar. Jag tror bestämt [...]

  3. Curryjärpar | pickipicki kl 10:42, den 5 mars 2008

    [...] bjöd vi på Saras curryjärpar, mycket goda. Till järparna åt vi blomkålspuré och tomatsås. Josef överraskade med efterrätt härifrån, det är [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen