Ratata och råttatouille

den 7 maj 2009, kl 18:48

picki_3223

För att piffa upp maten lite, ångkokt fisk och quinoa, så blev det en enkel variant av ratatouille till. Egentligen är den allra godast om man stoppar ner både aubergine och lök också. I vilket fall, av all mat vi serverar på mitt helgjobb, så finns det inget folk har så svårt att uttala som just ratatouille. Inte så konstigt kanske, jag tror bestämt att jag har hört alla varianter som finns mellan ratata och råttatouille. Många gör det dock lätt för sig och säger ”de där grönsakerna” istället, ett rätt smart drag faktiskt.

Ratatouille
1 paprika
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
3 tomater
ett par matskedar rapsolja
1 finburk krossade tomater
färsk oregano/timjan
salt, svartpeppar

Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Fräs zucchini och paprika mjuk (men med tuggmotstånd) i oljan i en stekpanna, lägg i skalade och delade vitlöksklyftor. Tillsätt tomater och krossade tomater. Låt puttra en stund. Smaka av med färska kryddor, salt och svartpeppar.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Ratata och råttatouille”

  1. KarinW kl 22:15, den 7 maj 2009

    Det var längesen jag gjorde ”de där grönsakerna”, perfekt när man blir trött på pasta och ris!
    Ha det bra/Karin

  2. bakmammorna kl 07:25, den 9 maj 2009

    jag är en av dem som säger de där grönsakerna istället- hahaha. Jag blev riktigt sugen på det nu, kanske ska göras till grillmaten ikväll. bra tips!

  3. Viktoria kl 22:15, den 10 maj 2009

    Ett tag åt jag ofta ratatouille med fetaost, men jag kom på nu att det är en rätt jag glömt. Så bra att du skrev om ”de där grönsakerna”.

    Uttalsproblemet påminner mej om när jag frågar patienter vilket margarin eller smör de har på smörgåsen och de svarar ”becquerel” (ungefär hälften av Becel-ätarna kanske svarar så eller så överdriver jag lite).

  4. Viktoria kl 22:17, den 10 maj 2009

    Förlåt, adressen blev fel. Skyller på att jag har halsfluss och är lite febersnurrig.

  5. tina kl 16:56, den 11 maj 2009

    Karin: Så sant som det var sagt!

    Bakmammorna: Åh, grillat vill jag också ha!

    Viktoria: Hihi, det var faktiskt riktigt roligt. Vad svarar du då?
    :D

  6. Jag avslutar 2009 och påbörjar 2010 med fisk at pickipicki kl 20:51, den 27 december 2009

    [...] berätta vetja! Veckomatsedel Mån Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd, vitlökssås Tis Pasta och ratatouille Ons Chili con carne med ris Tor Nyårsmiddag: oklar förrätt, fisk- och skaldjursgryta, [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen