Ni har väl inte glömt smacki-smacki?

den 6 januari 2010, kl 18:47

Foto: Tina

Till mina stora lycka säljer affärerna exotiska frukter till löjligt låga priser just nu. Mango för 2 kronor styck är nästan gratis och vi passar därför på att frossa i mango, sharon och passionsfrukt. Igår kväll blev det röda köket nästan gult när vi hackade upp en rejäl hög mango att frysa in för framtida behov. Jag förbereder mig för en hel del smacki-smacki i februari-mars, en riktig vitaminkick i när stora vår- och sommarlängtan slår till. Jag ska nog styckfrysa lite banan också, så är vi nästan hemma sen.

Smacki-smacki
Mixa fryst mango och banan tillsammans med naturell (eller vanilj-)yoghurt till glasskonsistens. Serveras omedelbart.

Originalreceptet (köpepåsar med styckfryst mango, ananas och banan) är Lisas och återfinns här. Är man som grannens tre-och-ett-halv-åring, mer lagt åt det rosa hållet, så föreslår jag en rosa smacki-smacki.

Foto: TinaFoto: Carl

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Ni har väl inte glömt smacki-smacki?”

  1. Stina kl 20:49, den 6 januari 2010

    Åh, det där har jag gjort i jul på din inrådan, underbart gott ju!
    Tack!

  2. Johanna kl 21:21, den 6 januari 2010

    Hm… nu blev jag hungrig. Och som tur är har vi också mango hemma!

  3. tina kl 23:22, den 6 januari 2010

    Stina: Superbra att du gör som jag säger, det gillar jag! :-P

    Johanna: Den är Noas!!

  4. Lisa kl 10:26, den 7 januari 2010

    Vilken bra idé!
    Ligger hemma med feber och tänk vad bra med en vitamin-kick! Ska maila en beställning till min butler, Lars.

  5. Magdalena kl 11:00, den 7 januari 2010

    Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

  6. tina kl 18:52, den 7 januari 2010

    Lisa: Åh, krya på dig vetja! Tur åtminstone att du har en butler som tar hand om dig. :-)

  7. Anna B kl 20:24, den 7 januari 2010

    Blir lite nostaligisk nästan, gjorde mycket smoothies till barnen när de var små och jag hämtade tidigt för att jag var föräldraledig. Smoothie med fryst frukt och dinkelmuffins med smör och ost gillade de… Vi brukar också göra ”igelkottar” med russinögon till den rutade mangon

  8. tina kl 22:19, den 7 januari 2010

    Anna: Åh, finfina minnen! :-D

  9. Mikaela kl 10:20, den 8 januari 2010

    Gud så härligt – vilket kap! Efter nyår fanns mycket kul på exotiska hyllan där jag bor. En riktig vinnare där var rosa passionsfrukt, rosagrön i skalet, lite större än vanlig passionsfrukt och med smak av fläder. Som en dröm!

  10. tina kl 10:22, den 8 januari 2010

    Mikaela: En rosa passionsfrukt som smakar fläder, det låter som en dröm! Tack, då vet jag helt klart vad jag ska hålla utkik efter i affären från och med nu… :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen