Ekar det tomt i kylskåpet?

den 29 augusti 2010, kl 10:57Det här är en lunch/middag av typen typiskt-det-finns-inget-att-äta-i-kylskåpet. En salladsvariant med lite av varje som blivit över. Även om jag kanske inte skulle göra denna sallad precis likadan nästa gång, så gillar jag när dessa måltider blir över förväntan goda. De är en påminnelse om att det som vid första anblicken inte ser ut att vara mycket för världen, ofta kan byta skepnad till en trevlig sallad, en god soppa, eller något helt annat.


Hursomhelstsallad

Koka couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackning (gärna i buljong istället för salt). När grynen är färdigkokta, smula ner blåmögelost. Servera med svarta bönor, romansallad, samt äpple (hej svenska äpplen!), fänkål och zucchini som skivats så tunt det bara är möjligt (tänk mandolin). Pynta med torrostade solroskärnor och toppa med nymalen svartpeppar.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Ekar det tomt i kylskåpet?”

 1. Matpolisen kl 13:23, den 29 augusti 2010

  Min mormor sa alltid att det inte är svårt att laga god mat om man har råvarorna. Det är mycket mer komplicerat om man det ekar tomt i skåpen. Bra att du nämnde att zucchinin gärna ska mandolinskivas. Zucchinin är fin, men den kräver tunna skivor om man ska äta den rå.

 2. Eva Berghov kl 18:29, den 29 augusti 2010

  När det är tomt hemma hos mig i kylskåpet blir det för det mesta min ÄLSKADE HAVREGRYNSGRÖT! Eva.

 3. tina kl 19:02, den 29 augusti 2010

  Matpolisen: Ja, jag håller med. Jag ska nog investera i en mandolin. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska skiva manolintunt utan mandolin) :-)

  Eva: Havregrynsgröt är en räddare-i-nöden, liksom yoghurt och stekpannescones: http://www.pickipicki.se/2009/03/stekpannescones-med-kardemumma-och-kanel/ Men när jag är hungrig så slår mat snäppet högre!

 4. Hanna kl 22:11, den 30 augusti 2010

  Riktigt lyxig kylskåpsrensare! Gott! Men du får nog hålla tungan rätt i mun även med en mandolin, de är vassa de med. ;-)

 5. tina kl 23:16, den 30 augusti 2010

  Hanna: Hihi:-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen