Rödvinbärsmuffins är skördefest!

den 1 augusti 2010, kl 09:10

Sommarkollot skulle utan tvivel kunna förväxlas med ett vinbärsplantage. Själv slutade jag räkna vinbärsbuskarna när jag kom upp i 100. Mormorn gråter över varje bär som går förlorat till fåglarna, så det gäller att plocka tills svetten lackar. Vinbär är tack och lov lättplockat, så det svåraste är egentligen att komma på vad man ska göra av alla bär. Vanligtvis brukar det bli en hel del flaskor saft och några burkar gelé av merparten av bären, lite fantasilöst kanske (som vanligt mottages alla tips tacksamt). En bråkdel av vinbären hamnade i rödvinbärsmuffins som Ida tipsade om, efter recept i tidningen Land. En utmärkt idé som blev kalasgoda muffins till skördefika.

Rödvinbärsmuffins
2 ägg
2,5 dl socker
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl röda vinbär

Rör hastigt ihop ägg och socker. Rör omväxlande ner  mjöl och smält smör (rör om väl men inte mer). Häll smeten i 12 st formar och toppa med bär. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ungefär 20 minuter.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Rödvinbärsmuffins är skördefest!”

  1. Helena Ljunggren kl 11:05, den 1 augusti 2010

    Det låter fräscht och gott, själv så funderar jag på svartavinbärsmuffins :)

  2. Mian kl 11:35, den 1 augusti 2010

    Jag har precis köpt såna där muffinsformar i silikon. Funkar dom bra? Måste man smörja?

  3. Mian kl 11:54, den 1 augusti 2010

    Långpannekaka, med rejält med hyvlat smör + pärlsocker brukar vara gott.

  4. tina kl 12:45, den 1 augusti 2010

    Helena: Jag har inte kommit till svartavinbärsbuskarna än. Lova att tala om ifall dom blev goda!

    Mian: Det här var invigningen i silikonformarna. Dom funkade över förväntan bra. Behöver inte smörjas. Långpannekaka gjrde vi tidigare i veckan, fast utan pärlsocker, Röda vinbär och hallon, finfint! :-)

  5. Mikkan kl 14:34, den 1 augusti 2010

    Det kanske känns fantasilöst med sylt, saft och gelé, men det är bra riktigt bra skit att ha hemma alltså! Jag har i två dagar nu hållit på att frysa in bären också, på bakplåt så att de styckfryses. Jag gjorde en nötpaj igår som blev superfin: http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/bar-i-overflod.html och sen så älskar jag att ha dem i smoodisarna: persika+röda vinbär+turkisk yoghurt = ♥
    http://njutmaten.blogspot.com/2009/08/tradgardsbar-till-frukost.html

  6. Linda kl 22:28, den 1 augusti 2010

    Låter gott, skall nog hämta lite röda vinbär hos min sambos pappa och baka något gott på det

  7. Yasemin kl 05:59, den 2 augusti 2010

    Åhh vilken bra idé. Ska genast prova för jag har också massvis med vinbär. :)
    Själv gjorde jag pannacotta med rödvinbärspuré, enklaste vinbärskakan som kommer upp på min blogg snarast.

  8. hannaH kl 15:00, den 2 augusti 2010

    Blev bjuden på rödvinbärschutney med kanel, ingefära, lite sambal oelek, socker och nejlikor som fick koka ihop en stund. Hemskt gott till både köttet och halloumin tyckte alla!

  9. sara kl 16:32, den 2 augusti 2010

    låter väldigt gott, men jag saknar bakpulver. eller är det som det ska?

  10. tina kl 17:17, den 2 augusti 2010

    Mikkan: Åh nötpaj, åh smotti! Du har rätt, bär i frysen är inte så dumt. Ambitiöst att styckfrysa förresten!

    Linda. Det låter fint det! :-)

    Yasemin: Vad lustigt, vi pratade faktiskt om just pannacotta och rödavinbär häromdan, men vi kom aldrig så långt.

    Hanna: Smart, så smart!

    Sara: Så tänkte jag med. Men jag bakade utan bakpulver, och jag saknade inte bakpulvret när jag åt muffinsarna. Så jag gissar att dom faktiskt ska vara utan. Men vem vet. ;-)

  11. Erika - Bakglädje kl 18:07, den 2 augusti 2010

    Åh, vad goda de ser ut. Vad sugen jag blir.

  12. Emmelie Johansson kl 20:49, den 2 augusti 2010

    Perfekt! Nu vet jag vad jag kan använda mina röda vinbär till.

  13. Anna B kl 20:50, den 3 augusti 2010

    Vackert! Tur att du plockade så många att du kunde göra rødgrød också!
    Förresten, tycker du om silikonformar? Kan inte riktigt vänja mig vid mina.

  14. tina kl 21:44, den 4 augusti 2010

    Erika: Jag med, men nu är dom slut. :-)

    Emmelie: Härligt!

    Anna: Tack för tips, svåruttalat! Kan du? :-) Det var premiär för silikonformarna. De inhandlades i avsaknad av muffinsplåt i stugan och för att dom såg kul ut. Lite ovant men ganska praktiskt ändå, dom tar ingen plats i jämförelse med en muffinsplåt.

  15. Det är min hand, jag lovar! at pickipicki kl 09:06, den 27 augusti 2010

    [...] versionen är kortare än så: mamman bjöd på blåbärsmuffins förra veckan. Bakade efter rödvinbärsmuffinsreceptet (minus röda vinbär och en del av sockret, plus blåbär), gott! Trevlig helg vetja! [...]

  16. Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki kl 09:50, den 31 juli 2011

    [...] egentligen? Vinbärsspecial Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa [...]

  17. Muffins med sommarens bär | Meze Kök kl 12:38, den 5 juni 2014

    [...] här. Men jag lovar det här blir det sista för i år. Hittade även dessa hos Tina på bloggen pickipicki. Enda skillnaden är att jag haft i även blåbär. Men man kan ju variera med andra bär med. Det [...]

  18. happi3st0ne kl 23:25, den 21 december 2018

    Thanks for finally writing about > Rödvinbärsmuffins är skördefest!

    | pickipicki < Liked it!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen