En chutney med röda vinbär

den 24 augusti 2011, kl 08:56

Här kommer en eftersläntrare bland rödvinbärsrecepten. Jag fick hålla igen med några recept där i slutet på juli. Vågade helt enkelt inte ge er alla recept på en gång, för tänk om någon av er slagit bakut och aldrig mer velat titta åt ett vinbär. Vem vill ha det på sitt samvete? Inte jag. Sedan hade det ju givetvis även varit synd och skam om chutneyn fått passera som ett recept i mängden, nu när den råkar vara alldeles särskilt god.

Rödvinbärschutney
Koka upp knappt 5 dl rensade röda vinbär tillsammans med en finhackad röd chili (utan kärnor och innerväggar) samt 1 dryg dl socker. Låta småkoka 5-10 min tills chutneyn tjocknar till, häll därefter upp i en väl rengjord glasburk.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “En chutney med röda vinbär”

  1. Josefina kl 21:40, den 24 augusti 2011

    Oj oj, vilken fin tallrik mat.

    KRAM!

  2. katarina kl 21:52, den 24 augusti 2011

    Hur gick det med avocadokärnan du satte tidigare i somras>/våras?? Har det hänt något??!! :)

  3. Therese kl 22:19, den 24 augusti 2011

    Tack snälla för ett sista (?) spara-sommaren recept, verkar vara solsken i en burk ungefär.

  4. Moma kl 23:29, den 24 augusti 2011

    Åh, det där låter som en chutney i min smak, för jag gillar inte när det är för mycket olika smaker som ska trängas i en och samma burk!

  5. Moma kl 23:36, den 24 augusti 2011

    Åh, det där låter som en chutney i min smak, för jag gillar inte när det är för mycket olika smaker som ska trängas i en och samma stackars burk!

  6. tina kl 10:59, den 25 augusti 2011

    Josefina: Det var gott. En dag på sommarkollot, nästan allt därifrån (ja, inte grisen då); Örtkryddad helstekt fläskytterfilé, färskpotatis, buskbönor, stekt morotsblast, sallad, mammans timjansås och ja, chutneyn. :-)

    Katarina: Fint att du påminner, bildbevis utlovas i veckan!

    Therese: Det var fint sagt! :-D

    Moma: Ja föredrar också den här varianten, sylt med sting! ;-)

  7. Loba kl 21:47, den 25 augusti 2011

    Åh, tack.
    Här var ju lösningen på lyxproblemet ”den där burken röda vinbär i frysen” ;)

    Ska testas pronto.

  8. tina kl 09:08, den 26 augusti 2011

    Loba: Pronto!

  9. 8 goda saker man kan göra med röda vinbär | Matgeek kl 09:39, den 26 juli 2012

    [...] husgud PickiPicki frestade oss förra året med en Vinbärschutney. Det som gjorde att jag blev lite förälskad i den är att den är så ren på smaker. En chutney [...]

  10. Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki kl 08:16, den 13 augusti 2013

    [...] hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa smacki-smacki Rödvinbärssnittar Rödvinbärschutney [...]

  11. Ulla Bovin kl 06:34, den 11 augusti 2015

    Hur förvaras vinbärs chutney
    under en längre tid

  12. Ulla Bovin kl 06:36, den 11 augusti 2015

    Förvaring av rödvinbärs chutney för en längre tid

  13. Ulla Bovin kl 06:38, den 11 augusti 2015

    Eftersom jag har mängder av röda vinbär i trädgården och älskar dessa av alla recept så var chutneyn de mes t intressanta

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen