Hej Göteborg, har du saknat mig?

den 19 augusti 2011, kl 11:56

Vi är förresten på turné i Göteborg nu i helgen. Jag har ju hört att ett matkalas går av stapeln här, vem vill missa ett sådant? Apropå vad mer man inte vill missa i Göteborg så har vi givetvis Charlottas Göteborgsguide på temat mat med i packningen. Utöver det reser vi lätt och är öppna för fler Göteborgstips. Har du någon favorit vi inte får missa? Tala nu, eller tig för alltid.

Mer Göteborg i picki-arkivet
Hello Monkey, ett finfint restaurangtips
Fler Göteborgspärlor

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Hej Göteborg, har du saknat mig?”

 1. charlotta kl 12:31, den 19 augusti 2011

  Göteborg har def. saknat dig! Ska styra upp en dejt så fort jag kommer hem från sjukhuset – har dragit på mig något konstigt som jag inte riktigt ännu vet vad det är. Hörs senare!

 2. Plommonet kl 13:38, den 19 augusti 2011

  Jag har bästa tipset – jag har nämligen hört ett rykte (från en säker källa) att ett gäng matbloggare i Göteborg ska ses kl. 12 vid fontänen på Järntorget, handla lite på Bondens Marknad i Haga och sen gå och fika. Det tror jag kommer vara värt ett besök. ;)

  Annars är det International Streetmarket på Gustaf Adolfs Torg som definitivt bör vara värt ett besök! :)

 3. Lotta kl 15:28, den 19 augusti 2011

  Stefan Andersson sjunger på Stenpiren imorgon kl 20. Då får ni verkligen göteborgskänsla när jag sjunger om Ostindiefararen, Marstrands fästning och Göteborg för länge sen. :0)

  Har ni tid över är ni VÄLDIGT välkomna hem till oss på en fika! :0)

  Kram!

 4. Lotta kl 15:30, den 19 augusti 2011

  Haha, fast nu måste jag ju dementera. Det är inte jag som ska sjunga om ostindifararen. Usch, då skulle ni nog inte vilja komma…

 5. Ann-Louise kl 16:09, den 19 augusti 2011

  Men Tina, kommer du hit! Vi är ett gäng matbloggare som precis som Plommonet skrev ska träffas vid fontänen vid Järntorget imorgon kl 12. Ryktet går att man kan köpa grönkål på bondens marknad i Haga och vi ska dit på skattjakt och fika. Häng med vetja!
  Annat som du måste hinna med är att öla & äta god vegetarisk mat på baren Kino (på Linnegatan) och en drink & ostron på restaurangen Stearin (Tredje eller fjärde långgatan). Da Matteo serverara stans bästa kaffe och En deli i Haga serverar helt grym hälsosam vegetarisk mat. Välkommen!

 6. Hanna kl 17:05, den 19 augusti 2011

  Tack Tina, för att du ska till Götet bara en vecka före mig, så jag också kan ta del av tipsen! :) Tack ni andra också, såklart!

 7. Fröken Dill kl 17:05, den 19 augusti 2011

  Mauritz kaffe, om det finns kvar. Sedan lär den botaniska trädgården vara fin, men jag har aldrig lyckats komma dit… Att köra bil i Göteborg är nämligen OGÖRLIGT…
  (Efter en timme är man ofrivilligt tillbaka där man började…)
  Hälsar stockholmskan fröken Dill

 8. Tina n kl 17:46, den 19 augusti 2011

  Jag älskar Trädgårdsföreningen – där är jag alltid, när jag är i Gbg! :)

  Det är bra med omväxling, så här fick jag en del nya tips!

 9. Martina kl 18:50, den 19 augusti 2011

  Du måste ju såklart gå till Saluhallen, sedan så är det en internationell matmarknad på Gustaf Adolfs torg.

 10. Rebecka kl 19:40, den 19 augusti 2011

  Åh, Göteborg! Dit går flyttlasset på tisdag! Jag har inte varit så mycket i Göteborg innan, men nu när vi var där i våras åt vi på ett tapasställe i Majorna, som hette Mañana. Fantastikt gott och prisvärt, plus supertrevlig personal! Vi har sagt att när vi flyttat ner eller när vi fått jobb (helt beroende på hur ”rika” vi känner oss) så ska vi gå dit och äta för att fira!

 11. sofie mumsfillibaba kl 22:48, den 19 augusti 2011

  Fontänen på Järntorget kl 12 it is! Och du är välkommen! Annars bjuder kalaset på artister och annat i stan i helgen. Vi tänker besöka Extreme food och äta nåt gott och lyssna på Soundtrack of our Lives i morrn kväll.

 12. Tina kl 09:02, den 20 augusti 2011

  Charlotta: Men gulle dig, krya på dig snarast. Kram

  Plommonet: Åh, det låter som den finaste attraktionen på hela kulturkalaset, er vill jag inte missa. Ses vid fontänen! Tack för inbjudan, fast jag inte ingår i Göteborgskretsen av matbloggare. ;-)

  Lotta: Haha, men du kanske är på plats och sjunger med? Vi bor precis vid piren. Hör av er om ni är inne i stan under dan vetja, vore kul att säga hej! Kram

  Ann-Louise: eftersom jag vet att du vet vad du talar om, så åt vi på Kino igår. Trevligt ställe, tack för toppentips! Vi ses vid lunch vetja! :-D

  Hanna: det är bara att förse dig, synd att du inte är här den här helgen!

  Fröken Dill: Haha, så talar en stockholmska! Köra bil i den här stan kan vi sen tidigare, tro det eller ej. Och botaniska ÄR värt ett besök, dit måste du nästa gång. :-)

  Tina: Ja, det är alltid lika roligt att ställa frågan om tips, man får helt klart nya idéer. :-)

  Martina: Saluhallen är finfin, mat ark Aden ska spanas in.

  Rebecka: Åh det är sådana tips som är så kul, tack! Håller tummarna att ni får anledning att fira snart. Lycka till med flytt och jobbjakt!

  Sofie: Kl 12 it is!

 13. charlotta kl 09:09, den 20 augusti 2011

  Picki, jag måste in på jobbet några timmar idag, men jag hoppas att ni får en finfin dag tillsammans! Ta många bilder, ok?

 14. Kim kl 09:35, den 20 augusti 2011

  Klart du ska med och fika! Willkommen!
  Jag vill gärna tipsa om Sjöbaren i Haga som har superbra prisvärd fisk. Samt Lilla Linné, svenska smårätter och svensk öl.

 15. Johanna kl 07:43, den 21 augusti 2011

  Det där Göteborg verkar inte gå av för hackor om jag tolkar Twittertrafiken korrekt :) Härligt.

 16. tina kl 09:38, den 22 augusti 2011

  Charlotta: En finfin dag blev det, och åtminstone några bilder. Hoppas din helg blev fin trots jobb.

  Kim: Sjöbaren har jag spanat in så många gånger. Nästa gång måste det bli ett besök. Tack för tips och för fint sällskap i lördags! :-)

  Johanna: Göteborg går aldrig av för hackor. Vi tänkte hälsa på er efter vägen igår, men det blev så många stop efter vägen att klockan blev för sen. Men kansle någon gång snart? Nu ska jag lägga ut er veckomatsedel på picki! :-D

 17. Mårtenssons kök kl 18:05, den 22 augusti 2011

  Alldeles perfekt med lite fler tips (har kollat in Chalottans). Vi funderar nämligen på att styra stegen till stan senare i höst:) Att det bor en hel massa trevliga matbloggare i stan måste ju betyda att det är en finfin matstad, eller hur?

 18. tina kl 09:18, den 23 augusti 2011

  Mårtenssons kök: Sveriges trevligare matbloggerskor, det törs jag lova! Jag tror att samtliga bloggare på matträffen kommer att tipsa om En Deli i Haga, helt klart värt ett (lunch-)besök. Håll utkik här vejta, det ramlar nog in fler Göteborgstips av den ätbara sorten! ;-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen