Gissa kvällens middag vetja!

den 31 oktober 2011, kl 18:45



Gissa vad vi lagar i det röda köket just, just nu! Ledtråd 1: I kastrullen kokar butternut squash. Ledtråd 2: Till höger i bild är det skivor med getost. Ledtråd 3: I den vänstra gröna skålen är det mannagryn. Den som gissar närmast vinner receptet!

Skriv ut inlägg

25 kommentarer till “Gissa kvällens middag vetja!”

  1. Helena kl 18:50, den 31 oktober 2011

    Risotto med butternut squash och getost!

  2. tina kl 18:51, den 31 oktober 2011

    Helena: :-) Du tänker såhär förstår jag: http://www.pickipicki.se/2010/10/risotto-med-butternut-squash-och-getost/ Den är rätt många gånger, men ikväll är det fel.

  3. Alexandra - kärlek på tallrik kl 19:05, den 31 oktober 2011

    Vad det än är låter det väldigt spännande, bara smarriga ingredienser! Kan vi inte få ta del av receptet allihop – vi är ju alla vinnare i hjärtat ;)

  4. Matilda kl 19:06, den 31 oktober 2011

    Hm… kanske någon sorts höstgryta eller soppa med varm getost?
    Men mannagrynen! Vad kan det vara till?

  5. tina kl 19:06, den 31 oktober 2011

    Alexandra: Du har så rätt fina du. Jag ändrar mig, klart alla ska få receptet! Jag hade nog ändå inte kunnat hålla mig, maten blev god som i tio poäng!

  6. tina kl 19:07, den 31 oktober 2011

    Matilda: Höstgryta nej, soppa nej, varm getost ja.

  7. Moma kl 19:23, den 31 oktober 2011

    Pumpapolenta med smulad feta och rostade grönsaker?

  8. Moma kl 19:30, den 31 oktober 2011

    Fast med Chevré då och inte fetaost!

  9. tina kl 19:31, den 31 oktober 2011

    Moma: Nä, fast det låter onekligen gott! :-)

  10. Rebecka kl 20:13, den 31 oktober 2011

    Kanske några slags biffar? Som doppas i mannagryn istället för i ströbröd? Fast jag blir lite osäker på alla dom stora bitarna av svamp och det. Hmmmm! Det här var en riktig kluring!

  11. Plommonet kl 21:01, den 31 oktober 2011

    Jag håller med Rebecka, jag tror ni ska göra sötpotatisbiffar vända i mannagryn och så en hastigt stekt höstsallad med squash, svamp och lök! :)

  12. Mårtenssons kök kl 21:11, den 31 oktober 2011

    Vad det än är så låter det som goda ingredienser iaf… Vi ser fram med spänning mot receptet och avslöjandet!

  13. Sara kl 21:30, den 31 oktober 2011

    Ravioli??

  14. Sara kl 21:32, den 31 oktober 2011

    Ravioli som sagt men mannagrynen i pastan och getosten och butternut squashen i fyllningen?

  15. Sara kl 21:32, den 31 oktober 2011

    med skulle jag ju ha skrivit och inte men…

  16. tina kl 22:13, den 31 oktober 2011

    Rebecka: Ni är inte riktigt hemma än. :-)

    Plommonet: Sötpotatisbiffar måste jag testa vid tillfälle, det låter ju prima gott. Jag gillar allt med sötpotatis. Fast just det här var ju inte sötpotatis alls, utan buttnut squash. Men ändå!

    Mårtenssons kök: :-)

    Sara: Mannagrynspasta låter helgalet och kul. Finns det? Är det gott?

  17. Sara kl 22:19, den 31 oktober 2011

    Haha där var man fel ute allstå;-) Har sett att det finns ravioli med mannagryn i degen och som är fylld med getost och butternut squash…vet dock inte om det är gott, har inte provat själv meeeeen jag var fel ute alltså attans;-)

  18. Sara kl 22:24, den 31 oktober 2011

    Hm får kanske äta upp det där jag sa om mannagrynen efter en snabb googling haha;-) Får skylla på bristande engelskakunskaper vad gäller matlagning eller nåt;-)

  19. tina kl 22:28, den 31 oktober 2011

    Sara: Butternut och getost som fyllning i raviolin låter inte så dumt det heller. Det ska testas nästa gång det står ravioli på schemat. Tack för tips! :-D

  20. Sara kl 22:30, den 31 oktober 2011

    Närå verkar visst finnas pasta av mannagryn phuuuuu tänkte väl att jag hört det…men inte provat som sagt. Näää nu får du avslöja vad ni lagat och om det var gott!:-D

  21. tina kl 22:31, den 31 oktober 2011

    Sara: Länka receptet vetja, jag blir hemskt nyfiken!

  22. Bönan kl 07:57, den 1 november 2011

    Men durumvete utvinns väl ur mannagryn? För att göra pasta alltså.

  23. AnnelieiGeneve kl 09:22, den 1 november 2011

    Ingen aning, jag ville mest säga hej. Hej! Vilken härlig blogg du har. Jag är antagligen sist av alla att upptäcka den :). Hittade hit från Ebba von Sydow. Nu ska det bli nya tag i köket! Annelie

  24. Svaret på frågan | pickipicki kl 10:01, den 1 november 2011

    [...] är svaret på gårdagens vad-blir-det-för-mat-fråga. Det ni ser är pumpapuré, smörfrästa grönsaker och getost panerad i polenta (testade mannagryn [...]

  25. tina kl 17:41, den 1 november 2011

    Bönan: Durunvete kan man mala fint = dumrumvetemjöl = kan användas att göra pasta av. Mannagryn är en mer grovkorning malning av durumvetekärnan. Om man kan göra pasta av denna variant? Möjligt, jag vet inte.

    Annelie: Välkommen hit vetja, hoppas att du att trivas här på picki! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen