På tal om praliner

den 8 april 2012, kl 20:49

Innan jag for hem från vinterkollot gömde jag ett påskägg fyllt med praliner. Jag gjorde ett riktigt kap när jag köpte finpraliner av Sara, tänk rabarber och ingefära, getmessmör, konjaksmarinerade hjortron och så vidare i all pralinoändlighet. Hur jag kunde resa utomlands med det här ägget i handbagaget utan att tjuväta en endaste kommer att förbli en gåta. Mitt försenade påskägg till er som bor i Uppsala med omnejd är därför ett pralinköpartips. Beställ Saras finpraliner här, eller köp dom på Fyristorg lördagar, i fina Karins skafferi eller på Stabby Prästgårds kafé. Sara Louises praliner alltså, kom ihåg var ni hörde det först.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “På tal om praliner”

  1. mamman kl 07:25, den 9 april 2012

    Sån himla tur att pralinerna blev kvar på kollot, nu har vi smakat av både det ena och det andra. Vi får väl se om det blir något kvar tillbaka till dig! Det är strålande vackert väder på vinterkollot!

  2. Charlotta kl 08:56, den 9 april 2012

    Pga diverse magsjukor och liknande har det tyvärr inte intagits speciellt mycket godis den här påsken, men imorgon tror jag att jag måste smita till Kanolds på lunchen och fira efter-påsk med lite praliner! Hellre praliner än lösgodis any day.

  3. anna kl 09:52, den 9 april 2012

    Å vad mumsigt! Hur man nu kan bli sugen på godis efter den här helgen :)

  4. Mårtenssons kök kl 13:58, den 9 april 2012

    Vilka smaker, låter onekligen som ett fint ägg att gömma!

  5. Matilda kl 18:15, den 9 april 2012

    Pralinerna ser mycket goda ut! :)
    Rabarber & ingefära. Låter som en intressant smakkombination! Har du något recept med dessa smaker? T.ex någon dessert eller kaka?

  6. Kattis kl 18:20, den 9 april 2012

    Jag har smakat Saras praliner, dom är underbara!

  7. Camilla kl 18:37, den 9 april 2012

    Åh, tack för tipset! Det där lät ju hur gott och lyxigt som helst. Vi är ju i Uppsala lite då och då, bl a i lördags och kikade på bil. Då rusade jag ivrigt till Sushi-Yama på centralstationen och blev besviken på att de hade stängt! Hoppas att det var tillfälligt över påsken bara. Vet du?
    Kram!

  8. tina kl 08:07, den 10 april 2012

    Mamman: :-)

    Charlotta: Så sant som det var sagt!

    Anna: Som Charlottan sa, det är skillnad på godis och godis.

    Mårtenssons kök: :-)

    Matilda: Kan tänka mig att det är gott med en rabarberpaj, smulpajsvarianten där smulorna smaksätts med ingefära. Eller såhär: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rabarber-med-notter–ingefara eller kanske såhär: http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3619 Rabarbermarmelad med ingefära: http://www.tasteline.com/recept/Rabarbermarmelad_med_ingefara

    Kattis: :-D

  9. Sara kl 14:03, den 10 april 2012

    Åh va roligt att de var till belåtenhet! Och att rabarber/ingerfära är en underbar kan jag lova! Används flitigt här hemma såväl i praliner som i marmeladen till ostbrickan! Min pralin med rabarber/hallon går inte heller av för hackor… :)

  10. Matilda kl 14:23, den 10 april 2012

    Tack för tipsen! Ska testa rabarberpaj med ingefära i smulorna i sommar :)

  11. tina kl 16:24, den 10 april 2012

    Sara: Vi får göra nya affärer vid tillfälle, det är tur att jag har nära till Karins. :-)

    Matilda: Nu när du säger det, så undrar jag om jag inte druckit rabarbersaft med smak av ingefära. Toppengott!

  12. tina kl 16:54, den 10 april 2012

    Camilla: Jag skulle gissa att det var över påsk bara, har inte hört att det ska stänga. Bättre sushilycka nästa gång vetja! ;-)

  13. Camilla kl 20:36, den 10 april 2012

    Åh, härligt att höra! :-D

  14. tina kl 08:53, den 11 april 2012

    Camilla: :-)

  15. Hanna kl 10:18, den 11 april 2012

    Oj, vilket viljestyrka du kunde uppbåda. Eller låg de jobbigt till i väskan? ;-)

  16. Rasmus kl 11:03, den 11 april 2012

    Tina och Matilda:recept på rabarberpaj med ingefära finns såklart hos mig. T ex här: http://vegologi.blogspot.se/2009/06/knackig-jordgubbs-och-rabarberpaj-med.html
    Eller i dess föregångare: http://vegologi.blogspot.se/2009/06/rabarberpaj-med-rostade-mandlar.html

  17. tina kl 11:05, den 11 april 2012

    Hanna: Viljestyrka!

  18. tina kl 12:36, den 11 april 2012

    Rasmus: Tack för receptlänk!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen