Ska vi byta blommor med varann?

den 19 maj 2012, kl 08:08

Låt säga att jag skulle ta ogräsburken och ge mig ut på ogräsjakt, vad skulle ni tipsa mig om att fynda i naturen och vilka recept/idéer får jag inte missa? Vi kan väl göra en deal, jag påminner er om några av pickipickis bästa naturens-skafferi-tips och ni tipsar mig om era? Säg ja!

Ogräs på backen
Nässelpesto och nässelrisotto
Nässelsoppa
Ogräsblinier
Myggmedelssnapsen

Älskade träd
Tappa björksav
Granskottssirap
Köttbullar med granskott och enbär
Himmel och fläderpannkaka
Fläderbubbel
En sallad med almfrön
Päron i flaska

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Ska vi byta blommor med varann?”

  1. Rasmus kl 12:50, den 19 maj 2012

    Maskrosor förstås! Men inte enbart bladen utan även knopparna! Det här lagade jag igår: http://vegologi.blogspot.se/2012/05/pasta-med-maskrosknoppar-och-sparris.html

  2. Hilda kl 11:22, den 20 maj 2012

    Jag läste en gång ett recept där dom gjorde maskrosplättar. Man gjorde bara en vanlig pannkakssmet, doppade maskrosknoppen i smeten och stekte den sen i syndigt mycket smör.

  3. Mårtenssons kök kl 19:13, den 20 maj 2012

    Nu är det ju visserligen inte riktigt dags än men när det vankas nypon så blir det nyponmarmelad och syltade nypon för vår del i år.

  4. Lisa - Sockerrus kl 20:18, den 20 maj 2012

    Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

  5. tina kl 21:00, den 20 maj 2012

    Rasmus: Du kan konsten att ta till vara på allt som växer, det är fint det! Tack för maskrostips!

    Hilda: Åh, det måste jag prova!

    Mårtenssons kök: Och soppa! :-)

    Lisa: Kul, tack för länk!

  6. Johanna kl 22:09, den 20 maj 2012

    Det är väl nu man kan börja skörda blad om man vill göra örtte. Själv funderar jag på att gå ut och plocka lite hallonblad att göra örtte av. Det sägs att hallonbladste innehåller oxytocin, vilket kan hjälpa till att få igång en (efterlängtad) förlossning.

  7. tina kl 22:22, den 20 maj 2012

    Johanna: :-) Eller kanske göra som sist, fylla magen med så mycket grillat att en bebis helt enkelt inte får plats? http://www.pickipicki.se/2009/05/ikvall-skalar-vi-i-fladersaft-pa-balkongen/ Mitt datum har ju passerat för länge sedan, 22:a kanske vore något? Kram

  8. Elina kl 06:01, den 21 maj 2012

    I Majas klimatmat tipsar hon om bröd med nässlor i. Sedan kan du även stuva nässlor på samma sätt som man kan stuva spenat. Just nu plockar jag tusensköna och violer och dekorerar mina sallader med.

  9. Skullalundanna kl 13:42, den 21 maj 2012

    Varför inte bli vän (eller åtmnstone äta upp) den hatade kirskålen:

    http://skullalundstunder.wordpress.com/2012/05/20/kirskalspaj/

  10. tina kl 22:12, den 21 maj 2012

    Elina: Tusensköna och violer i salladen låter för fint för att vara sant!

    Skullalundanna: :-) Tack för receptlänk!

  11. Rasmus kl 23:14, den 21 maj 2012

    Löktrav är en annan av mina favoriter. Den växer ofta i stora klungor lite här och där. Smaken är lite lök- och vitlöksaktig och riktig god. Den är perfekt att använda i sallader eller göra pesto eller vinägrett på, som här: http://vegologi.blogspot.se/2010/05/farskpotatissallad-med-rostad-paprika.html

  12. tina kl 23:25, den 21 maj 2012

    Löktrav har jag aldrig hört talas om tidigare, vad spännande!

  13. Rasmus kl 12:46, den 22 maj 2012

    Tina, du har säkert sett löktrav många gånger utan att veta vad det är. Den är väldigt vanlig. Här är lite mer info: http://www.naturochtradgard.se/atbart_i_rabatten_loktrav.html

  14. tina kl 08:05, den 23 maj 2012

    Rasmus: Känner inte igen på rak arm, men ska börja hålla utkik! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen