Kvällens middag

den 20 november 2012, kl 19:47

Det här är vad vi åt till middag ikväll, flankstek med sötpotatispuré, edamamebönor och smetana smaksatt med rivet citronskal. Bilden är knäppt sekunden innan han som lagat maten dukade fram sin favoritbarbequesås smaksatt med chipotle. Just den flaskan är nog hans förstahandsval bland färdiga såser i skafferiet. Så mycket favorit att jag ibland misstänker att han lagar mat utifrån vad som skulle passa allra bäst till. Idag blev det en match made in heaven och jag funderar att auktionera ut den tredje matlådan med mycket goda middagsrester till högstbjudande på stan. 100 kronor i utropspris!

Flankstek med sötpotatispuré och smetana
800 g flankstek
salt och svartpeppar
2 msk smör

Krydda köttet med salt och peppar på bägge sidor. Stek i smör i het panna, ung 1-2 min per sida. Stek färdigt i ugn i 100 grader till en innertemperatur på 55 grader. Ta ut köttet och låt vila i folie.

Sötpotatispuré:
4 st medelstora sötpotatis
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm cayennepeppar
lite pressad citronsaft
Skala och dela sötpotatisarna i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. När de är genomkokta, häll av vattnet och stöt potatisen slät. Rör ner mjölk, grädde och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och lite pressad citron.

Smetana:
Blanda 1 dl smetana med rivet skal från 1 citron samt en nypa flingsalt och lite svartpeppar.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen