Musslor med sidfläsk, äpple och calvados

den 25 november 2012, kl 14:57

Än en gång har jag tittat in i Annas fina skånska skafferi och hittat ett nytt favoritrecept att hålla hårt i. Carl trodde att jag bluffade när jag sa att det både skulle äpplen och rökt sidfläsk ner i grytan. Vi är musselkonservativa i vanliga fall, så jag är glad att jag stod på mig den här gången. Den smakrika, lite söta buljongen är så god att jag hade kunnat skåla i den om det bara hade ansetts som socialt accepterat. Fantastiska, fantastiska musslor! Och visst är det värt att sägas igen, musslor är utom tävlan den bästa fredagsmaten.

Musslor på Annas vis med äpplen,
calvados och rökt sidfläsk
1 nät musslor
100 g rökt sidfläsk
1 svenskt äpple
20 g smör
1 dl äppelmust
1 dl grädde
1 msk calvados
färsk persilja

Rensa musslorna och kasta de som inte sluter sig när de knackas i bänken. Finhacka lök, hacka äpple och tärna fläsket. Fräs lök och sidfläsk i smör tills löken är mjuk. Tillsätt calvados, äppelmust och grädde. Låt koka upp, lägg ner äppelbitarna samt musslorna. Koka på maxvärme ungefär 6 minuter tills musslorna öppnat sig. Vänd runt musslorna några gånger under koket. Klipp över persilja och servera med färskt bröd.
Det här är ett recept för två. Vissa mått är lite justerade och någon svamp fanns inte att tillgå, Annas originalrecept återfinns här.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Musslor med sidfläsk, äpple och calvados”

  1. Nicole kl 18:19, den 25 november 2012

    Detta lät väldigt gott!

  2. Tant Gul kl 18:31, den 25 november 2012

    Ja det var en ovanlig kombo. Men det låter också väldigt gott.

  3. Mårtenssons kök kl 19:26, den 25 november 2012

    Tjoho, nu när vi äntligen har hittat musslor som vi tycker är fina i affären så kan vi också njuta av detta receptet! Härligt!

  4. Saralito kl 20:24, den 25 november 2012

    Åhherregudvadgottdetserut! Jag älskar musslor, min sambo är tyvärr inte det minsta förtjust. Får skicka receptet till mamma och be henne laga till det när jag reser norrut nästa gång.

  5. Emmy kl 21:10, den 25 november 2012

    Åh oh ah… Låter både spännande och mycket gott! Det här receptet blir det nästa gång.

  6. Josefina kl 23:33, den 25 november 2012

    Ojoj, en sån där grej jag inte skulle ge mig på att göra. Jag blir livrädd bara jag läser titeln. *kryper tillbaka till mina tonfiskmackor* ;)

  7. tina kl 17:08, den 26 november 2012

    Nicole: Det var det, fantastiskt!

    Tant Gul: Testa vetja!

    Mårtenssons: Kul!

    Saralito: Ja, och börja skola in sambon på musselbanan. :-)

    Emmy: Vad roligt!

    Josefina: För att du inte gillar att äta musslor, eller inte gillar att tillaga?

  8. Annika Johnson kl 16:45, den 28 november 2012

    Der ser så gott ut, skulle vilja bli bjuden på!

  9. tina kl 16:46, den 28 november 2012

    Annika: Ni har väl en eller två julklappsmiddagar att lösa in om jag inte missminner mig. Det kanske börjar bli dags? :-)

  10. Emmy kl 21:39, den 14 januari 2013

    Vi testade detta recept i lördags. Jisses så gott! Gjorde lite mer ”sås” bara.

  11. tina kl 17:15, den 15 januari 2013

    Emmy: Åh, dom här har jag varit sugen på länge. Kul att ni gillade! :-)

  12. Plommonet kl 13:42, den 18 oktober 2013

    Den här lagade jag och mitt kap igår och hade torsdagslyx (minus calvados, som ingen orkade fixa). Fint som snus var det minsann! :)

  13. tina kl 14:01, den 19 oktober 2013

    Plommonet: Härligt att höra! Hoppas allt är fint med dig, kram!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen