Veckomatsedelsfabriken startar upp igen

den 16 augusti 2010, kl 08:08Jag känner att det börjar bli dags att så smått veva igång veckomatsedelsfabriken igen. Den här sommaren har jag verkligen inte längtat efter vardagen, men att den åter gjort entré går knappt att förneka så länge till. Istället får vi göra det bästa av situationen. Fortsätta att laga mat som smakar sommar, äta sensommarmiddagar utomhus och kanske börja introducera de höstsmaker jag faktiskt längtat efter. Låt säga såhär; lite svamplycka skulle nog göra gott för mitt släng av sommaren-är-snart-slut-ångest. Och en sak till, i veckomatsedelstider vill jag passa på att flagga för att jag i receptregistren (överst till höger på sidan) märkt ut mina favoritrecept.


Veckomatsedel vecka 33

Mån Pasta på siscilianskt vis
Tis Fira att ostasiensfararna äntligen återvänt
Ons Grekisk sallad med vitlöksbröd
Tor Mormors zucchinisoppa med rökt fläsk, pannkaka med rabarbersylt
Fre Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd
Lör Grekisk färspaj med aubergine
Sön Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Veckomatsedelsfabriken startar upp igen”

 1. Tina N kl 10:20, den 16 augusti 2010

  Du menar att du på fullaste allvar skriver en matsedel för en hel vecka och sedan följer den??

  Jag är stum av beundran – det hade jag verkligen behövt!

  Härlig blogg! :D

 2. Mikaela kl 10:48, den 16 augusti 2010

  Du måste absolut testa! Fräschare paj får man leta efter den är yummii dessutom :-)

 3. Camilla kl 13:54, den 16 augusti 2010

  Perfekt med en veckomatlagningstips. :)

 4. Anna B kl 15:14, den 16 augusti 2010

  OT: Tack så jättemycket för de finska fröerna. De kom med posten idag, ska bli spännande! :D

 5. Martina kl 19:28, den 16 augusti 2010

  Ja, vardagen är definitivt här. Började jobba idag efter 5 veckors härlig semester.

 6. tina kl 21:52, den 16 augusti 2010

  Tina: De flesta vardagsveckor gör jag en veckomatsedel, och så handlar vi alltsammans på söndag eller måndag. Men deklart att vi fuskar ibland, är sugna på något helt annat, eller inte vill laga mat alls. Men på det här viset så finns det ialla fall ingredienser till mat- och matlåda för en hel vecka. Oftast är det skönt när vi båda kommer hem sent på vardagskvällarna.:-)

  Mikaela: Kanske redan imorgon, när jag tänker efter. Tack för tips!

  Camilla: Jag gillart!

  Anna B: Vilken tur att dom kom fram (till slut!). Jag har facit på en lapp om det är något som är svårt att lista ut sen:-)

  Martina: Kanske en av årets jobbigaste måndagar? Jag tröstar mig med tanken på tända ljus, hemkokt nyponsoppa och varm choklad.

 7. Anna kl 07:30, den 17 augusti 2010

  Härlig veckomatsedel! :-)

 8. Viktoria kl 14:39, den 18 augusti 2010

  Jag är grymt impad av dina veckomatsedlar! Måste börja ta mej i kragen igen, annars funkar det inte på vardagar.

 9. tina kl 09:53, den 19 augusti 2010

  Anna: Fördelen med att göra sina egna veckomatsedlar är att man får välja favoriträtterna:-)

  Viktoria: Det är rätt bekvämt faktiskt.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen