Palsternacka + potatis = sant

den 15 februari 2011, kl 09:42



Mina smaklökar är inkonsekventa, det ska erkännas. Jag gillar potatis i alla färger och former, tillagade på alla tänkbara vis. Det enda undantaget är potatismos, som har en förmåga att växa i just min mun. Mycket märkligt. Därför är det tur att alla andra slags mos smakar utmärkt. Rotmos är toppen, blomkålspuré är kalasgot, för att inte tala om palsternacksmos som är en riktig höjdare. Detta trots potatis i den senare. Men, inkonsekvent var ju ordet.

Palsternacks- och potatismos
500 g potatis
500 g palsternacka
25 g smör
2-3 dl mjölk
1 citron
salt och svartpeppar

Skala och koka rotfrukterna. Stöt rotfrukterna, tillsätt smör och späd til önskad mos- eller purékonsistens. Tillsätt rivet skal från en citron. Smaka av med saft från citron, salt och svartpeppar. Gott till lax, bland annat.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Palsternacka + potatis = sant”

  1. Hanna kl 10:25, den 15 februari 2011

    Vad gott! Jag gjorde palsternackspuré igår, men utan potäter. :)

  2. Mårtenssons kök kl 16:23, den 15 februari 2011

    Äsch, man ska ha någon egenhet så är det bara, något som gör en människa ännu mer unik! Eller, som Anki brukar säga; alla har vi våra lyten och men!

  3. tina kl 22:07, den 15 februari 2011

    Hanna: Gott det med! :-)

    Mårtenssons kök: Så sant! :-D

  4. Charlotte kl 22:29, den 15 februari 2011

    Instämmer helt! Det är supergott att göra mos/purré på palsternacka. Det blir mer smak och lite sötare!

  5. tina kl 22:52, den 15 februari 2011

    Charlotte: Precis. Citron passar utmärkt att smaksätta det lite sötare moset med.

  6. Anna i Göteborg kl 16:07, den 16 februari 2011

    Detta ska testas idag till hemlagade ”fiskpinnar”. Brukar annars ha hackad kapris i moset när jag gör schnitzel lite pressad vitlök i moset är också gott till tex. lax. :)

  7. tina kl 16:42, den 16 februari 2011

    Anna: Kul, hoppas du gillart! Jag gillar för övrigt hemlagade fiskpinnar, det var alldeles för länge sedan.

  8. Men titta här då! | pickipicki kl 09:34, den 26 januari 2013

    [...] Palsternacksmos med citron Fattigsmanssparris Rödbetspeston Skördepizza med tunt hyvlade rödbetor och getost Bästa [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen