Basilikabanken!

den 9 augusti 2011, kl 17:09

När vi var på sommarkollot gick våra blommor hårt åt hemma, åtminstone vissa. Vår blomvattnerska må vara bra på mycket, men just blomvattning räknas inte dit. Det kan dock ha varit så att hon (med framtida middagsbesök i åtanke?) gjorde en del strategiska prioriteringar, samtliga kryddväxter var nämligen i toppform. Inte minst basilikan, som var större än någonsin förr. För att inte låta basilikadjungeln härja fritt så blev det kyckling i basilikasås till middag häromkvällen. Håller man liv i sin basilikadjungel så är den förresten en mycket bra bank, ju mer man tar ut, desto bättre ränta. Och receptet?

Kyckling i basilikasås
Stek kycklinglårfilé i lite olja. Mixa en burk creme fraiche med ett par till tre nävar basilika (här gäller reglen ju-mer-desto-bättre) och en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Klipp ner soltorkade tomater i såsen. När kycklingen är klar, häll såsen över och låt småputtra en liten stund. Servera till pasta, eller något helt annat.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Basilikabanken!”

  1. anna kl 17:11, den 9 augusti 2011

    Tss, det var ju faktiskt bara en som dog! Se det som jag gör, tänk på alla de som faktiskt överlevde.

  2. tina kl 17:14, den 9 augusti 2011

    Anna: En som i 1? Om inte jag missminner mig så var det hela vår spaljevägg med rosenböna som kolade vippen. Maffig i all ära, men den bestod av bra många fler än 1 planta! 8 kanske?

  3. anna kl 17:25, den 9 augusti 2011

    Ja just det, en och samma sorts..

  4. Tina kl 17:31, den 9 augusti 2011

    Anna: Ha! Det här är ingen chatt, hädan efter når du mig via mitt juridiska ombud.

  5. Emmy kl 19:34, den 9 augusti 2011

    Det låter jättegott. Men jag lyckas aldrig få till någon basilika-djungel. Min bara dör illa kvick :( Men så är väl gröna fingrar det sista jag har också.

  6. Mårtenssons kök kl 20:01, den 9 augusti 2011

    Vi har också basilikaplantor som växer oss ur huset, tre stycken som, hör och häpna, är köpta i grönsaksdisken på ICA. De har stått i ett par månader hu och lyckade överleva även när vi var på semester, tack vare Ankis fars hjälp.

  7. Fröken Dill kl 22:24, den 9 augusti 2011

    MMMmm, efter ett par misslyckade odlingar (1.okänd liten ohyra 2.mer känd lite större ohyra i form av illervalp…) har jag nu nya små basilikaplantor på G.
    Hälsningar från fröken Dill

  8. Erika - Bakglädje kl 08:53, den 10 augusti 2011

    Jag måste nog kolla till vår basilika i landet, kanske dags att skörda lite. Låter gott med basilika till kyckling. :-)

  9. Hanna kl 13:55, den 10 augusti 2011

    Bästa banken!

  10. tina kl 22:43, den 10 augusti 2011

    Emmy_ Om du har en köpeplanta så plantera om i egen kruka med generöst med jord. Annars nöjer sig våra med mycket vatten.

    Mårtenssons kök: Härligt! :-D

    Fröken DIll: Haha, illervalp! Våra blommor har råkat ut för mycket, men aldrig någon iller!

    Erika: Det är det, basilika är gott till mycket!

    Hanna: Haha, ja! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen